Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 26 septembrie

CINEMA

* Festivalul Filmului Asiatic are astăzi două proiecţii la Cinemateca Eforie:

– de la ora 16:30, filmul istoric kazah „Sabia de diamant” regizat de Rustem Abdrashev, ce prezintă povestea triburilor nomade în secolul al XV-lea, după ce Hoarda de Aur a căzut iar Imperiul Mongol a fost divizat în numeroase hanate;

– de la ora 19:00, filmul biografic coreean „Portretul unui poet” în regia lui Lee Joon-ik, în care Ha-Neul interpretează pe Dongju Yoon, cel ce a îndrăznit să viseze să devină un poet în timpul grelei perioade a ocupării Coreei de către Japonia.

* Tot două proiecţii are şi Festivalul de Film Israelian, la Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 18:30, drama „Testamentul”, realizată de Amichai Greenberg, cu Ori Pfeffer în rolul lui Yoel, un istoric meticulos care descoperă, în timp ce conduce o dezbatere importantă împotriva negaţioniştilor Holocaustului, că mama sa poartă o identitate falsă;

– de la ora 20:30, drama „Red Cow”, de Tsivia Barkai, a cărei acţiune este plasată în zilele dinaintea asasinării fostului premier israelian Iţhak Rabin şi descrie emanciparea sexuală, spirituală şi politică a unei adolescente de 16 ani, Benny (Avigail Kovari), orfană de mamă şi unica fiică a lui Joshua, un tată ultra-religios.

* În cadrul programului „Giovedì al Cinema / Joia la film” la Institutul Italian de Cultură (Aleea Alexandru, nr. 41) rulează, de la ora 19:00, drama „Alza la testa”, realizată de Alessandro Angelini, cu Sergio Castellitto în rolul lui Mero, un talentat lucrător în şantierul naval, tată singur la fiului său Lorenzo, născut dintr-o relaţie cu o fată albaneză şi singura lui raţiune de a exista. Tatăl visează ca băiatul să devină un campion în box, pentru a împlini astfel şi fosta sa carieră anonimă de boxeur amator. Planurile sale sunt însă puse la încercare de întoarcerea mamei băiatului şi de fata pe care acesta o întâlneşte, Ana.

 

MUZICĂ

* Concertul caritabil anual „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit!”, având ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinul copiilor ocrotiţi de Organizaţia Umanitară catolică „Concordia”, are loc de la ora 18:30, la Teatrul Odeon. Printre invitaţii speciali din acest an se numără: Leopold Quartet featuring Bernie Galane din Austria (Chris Kronreif – sax, Niko Leopold – keys, Judith Ferstl – bass, Bernie Galane – drums), Luiza Zan & Jazzpar Trio şi Irina Păcurariu.

* De la ora 19:00, grădina Quantic Club îşi deschide porţile pentru concertul dat de trupa Cargo.

* Concertul susţinut de australianul Jacob Lee, în deschiderea căruia, de la ora 19:00 în Expirat – Halele Carol cântă Alexu and The Voices Inside, este Sold Out.

* Tot de la ora 19:00, la Sala Palatului începe spectacolul „La omul care mi-i drag” susţinut de Ansamblul Etnofolcloric „Plăieşii” condus de Nicolae Gribincea.

* „Outono de Portugal” se intitulează concertul de muzică fado dat de Ambra, de la ora 20:00, în Ceainăria GreenTea (Str. Dr. Burghelea, nr. 24).

* Julie Mayaya lansează primul EP din carieră în cadrul unui concert ce are loc la The Pub-Universităţii (Bd. Regina Elisabeta, nr. 9), de la ora 20:30.

* Delia susţine un performance live, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.