Gheorghe Piperea: Rominsolv va cere falimentul ELCEN!

”Rominsolv va cere judecătorului sindic ca ELCEN să își modifice planul de reorganizare prin prevederea unei noi surse de finanțare. Dacă această modificare a planului de reorganizare nu va avea loc, administratorul judiciar al RADET va cere falimentul ELCEN”, a declarat astăzi avocatul Gheorghe Piperea, reprezentantul Rominsolv.

Planul de reorganizare al oricărei societăți comerciale trebuie să prevadă, în mod obligatoriu, sursele de finanțare. În acest context, pentru a evita un proces de 10-12 ani, Planul de reorganizare a ELCEN prevede ca sursă de finanțare suma de circa 1,2 miliarde de lei pe care Primăria Capitalei și Consiliul General al Municipiului București ar fi trebuit să se oblige să o plătească Electrocentralelor București SA.

Numai că, în acest moment, ELCEN încearcă să obțină, pe calea justiției, angajarea răspunderii Municipalității pentru suma prevăzută în propriul plan de reorganizare. Această încercare va duce exact la procesul de peste 10 ani pe care planul inițial dorea să îl evite.

Cum finalul acestui proces este incert, Planul de reorganizare a ELCEN rămâne fără sursă de finanțare. Așadar, în perioada imediat următoare, Rominsolv va aduce în fața judecătorului sindic mai multe cereri de clarificări prin care va solicita modificarea Planului de reorganizare a ELCEN, prin prevederea unei noi surse de finanțare. Dacă această modificare nu va avea loc, atunci Rominsolv va cere falimentul ELCEN, pe care Piperea l-a calificat drept „un final nefericit”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.