Cei mai importanți specialiști din domeniul chirurgiei cardiovasculare sunt de mâine la București

 

Cei mai importanți specialiști din Statele Unite ale Americii, Europa și România  se reunesc la Congresul East Meets West 2019, care are loc în perioada 26-28 septembrie, la București.

În condițiile în care bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, iar instruirea medicilor români în folosirea celor mai noi proceduri medicale din domeniul cardiologiei și chirurgiei cardiovasculare este obligatorie pentru salvarea cât mai multor vieți, congresul se axează pe trecerea în revistă a celor mai noi tehnici minim invazive din domeniu: operații valvulare endoscopice și robotice, implantare de valve transcateter, prezentarea celor mai noi endoproteze folosite în bolile aortice, dar și workshopuri de formare în domeniu pentru tinerii medici specialiști.

Congresul East Meets West 2019 încurajează și schimbul creativ de idei și oferă multiple posibilități de îmbogățire a cunoștințelor în domenii-cheie.

Astfel, în cadrul workshop-urilor, specialiștii vor dezbate teme extrem de importante:  chirurgia endovasculară și tehnici cardiovasculare minim invazive, chirurgie cardiacă minim invazivă, concepte cheie în tratarea pacienților cu ventricul unic.

“Este un moment știintific deosebit, în care medicii români pot întâlni pentru câteva zile la București specialiști internaționali de prestigiu care prezintă împreună cu lideri de opinie din domeniu din România. Fiind un eveniment susținut de Societatea Internațională de profil, practic medicii noștri au privilegiul de a participa la București la o manifestare de acelasi nivel științific ca un congres european sau nord american”, spune conf. dr. Victor Costache, președintele SRCET.

East Meets West 2019 este organizat de Societatea Română de Chirurgie Endovasculară și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, în parteneriat științific cu Societatea Internationala a Specialiștilor EndoVasculari, Academia de Știinte Medicale, Fundația Hasso Platner și Facultatea de Medicină din cadrul Universității Titu Maiorescu București.

În prima parte a deschiderii oficiale, mâine, 26 septembrie 2019 (9:00-12:00), organizatorii au pregătit o nouă sesiune de Advocacy pentru Sansa la Viata a Pacientilor cu Boli Cardiovasculare din Romania, deschiderea oficială a evenimentului urmând să aibă loc în cadrul conferinței de presă (12:00-13:00)

Printre personalitățile prezente la deschidere enumerăm Diana Paun- Consilier Administratia Prezidentiala, Vasile Ciurchea- Președintele CNAS, Prof. Alan Lumsden- Președintele Societății Specialiștilor EndoVasculari din Statele Unite ale Americii, Prof. Univ. Ioan Bondrea- rectorul  Universității Lucian Blaga din Sibiu, Nini Marcu- Vicepreședinte Medlife, Dr. Doris Andronescu-Director General Sanador, alaturi de gazdele  Conf. Univ. dr. Horațiu Moldovan- Presedintele East meets West 2019 si Conf. Univ. Dr. Victor Costache- Presedinte Societate Romana Chirugie Endovasculara.

Mai multe detalii despre program și înscrieri găsiți pe pagina www.srcet.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.