Spitalul Universitar din București, pe primul loc într-un top al mitei

Sursa foto: Victor Mihalache

UPDATE: Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență București au afirmat că solicitarea de bani sau „atenții” de către medici sau asistente nu este un fenomen reprezentativ pentru unitatea medicală. Spitalul anunță că se delimitează clar de comportamentul celor care au condiționat actul medical sau de comportamentul celor care au oferit „atenții”, ambele fapte intrând sub incidența Codului penal.

Compania Anti-Bribery Synergy a publicat un clasament în ceea ce priveşte spitalele din ţară în care se dă şi se primeşte mită.

Clasamentul a fost realizat pe baza răspunsurilor pacienţilor din peste 350 de unităţi medicale din România.

Pe primul loc în acest top se află Spitalul Universitar de Urgență din București.

Pe locul secund se plasează Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, iar pe poziţia a treia, Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan din Capitală.

Bucureștiul mai are însă încă 5 unități în primele zece poziții.

Este vorba despre Spitalul Filantropia, Institutul de Boli Infecțioase Dr. Matei Balș, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic Dr. Alexandru Trestioreanu și Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu Rusescu.

Potrivit unui studiu realizat de Ministerul Sănătății, în primele șapte luni ale anului, 3.800 de români s-au confruntat cu acest fenomen.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.