Sindicaliștii din silvicultură protestează după valul de violenţe împotriva pădurarilor

Federatia Sindicatelor din Silvicultură Silva organizează azi un miting în fata Palatului Parlamentului, pentru a atrage atenția autoritătilor cu privire la intensificarea cazurilor de violentă comise asupra personalului silvic.

Sindicaliștii din silvicultură amintesc de faptul că în ultimele zile au avut loc trei evenimente tragice, în urma cărora un silvicultor – pădurarul Gorcioia Răducu si-a pierdut viata în timpul muncii, fiind ucis cu bestialitate de un grup de infractori surprinsi la furat de lemn, în timp ce alti doi silvicultori au fost bătuti si amenintati de un grup de infractori care au fost sanctionati în repetate rânduri pentru tăiere si sustragere ilegală de arbori.

Silvicultorii solicită Parlamentului şi Guvernului României să elaboreze legi pentru întărirea autorităţii personalului silvic, ‘având în vedere creşterea presiunii asupra pădurii şi intensificarea cazurilor de agresiune de o violenţă fără precedent asupra personalului silvic’, potrivit comunicatului Federaţiei Silva.

Pe de altă parte, Federaţia Silva solicită Camerei Deputaţilor modificarea în regim de urgenţă a Statutului Personalului Silvic şi a cadrului legislativ existent pentru a asigura o protecţie reală a personalului silvic.

Celelalte solicitări ale sindicaliştilor din silvicultură către parlamentari sunt:

  • respingerea Proiectului de lege PL-x nr. 9/2019 de modificare şi completare a Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere;
  • respingerea proiectului de lege L409/2019, prin care se urmăreşte legiferarea interzicerii exportului de buştean, lemn rotund, cherestea şi lemn de foc, pe o perioadă de 10 ani, începând cu ianuarie 2020.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.