Race for the Cure – cea mai mare cursă europeană dedicată sănătăţii

Cea mai cunoscută cursă din lume care sărbătoreşte învingătoarele în lupta cu cancerul şi promovează prevenţia, „Race for the Cure”, devine, anul acesta, pe 29 septembrie, cea mai mare cursă europeană dedicată sănătăţii.

La start se aliniază pentru prima dată, 16 oraşe europene simultan.

La ediţia a cincea a evenimentului, 16 oraşe europene – Bucureşti, Brescia, Matera, Sofia, Split, Sankt Petersburg, Belgrad, Braga, Kosovo, Gdansk, Tbilisi, Atena, Bruxelles, Anvers, Namur, Sarajevo – dau naştere celei mai mari curse caritabile destinate sănătăţii.

În prezent, deşi este anul 2019, mor prea multe femei de cancer. Dacă în Belgia rata de supravieţuire a femeilor diagnosticate cu cancer în stadiu 1 – 2 este de 84%, în România rata de supravieţuire este de numai 64%, iar diferenţa are drept cauză faptul că depistarea bolii se face mai târziu în ţara noastră.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Constantin Bogdan Matei, prezent la conferinţa de presă, a precizat că va transmite cluburilor sportive şi tuturor federaţiilor să alcătuiască echipe care să participe la cursa din 29 septembrie.

Secretarul de stat Tiberius Brădăţan a spus că Ministerul Sănătăţii are în curs de implementare un program de screening pentru cancerul de sân, urmând ca pe 17 octombrie să fie prezentate protocoalele, iar în a doua etapă, în noiembrie, va începe etapa de screening. Programul beneficiază de fonduri europene şi de la Ministerul Sănătăţii.

Anul acesta, competiţia este structurată pe cinci categorii, oferind participanţilor posibilitatea de a alege între: 5 km – plimbare (Fitness walk); 1 km – plimbare (Fun Walk); 5 km – competiţie alergare femei/ bărbaţi; 1 km – competiţie alergare copii 5 – 9 ani; 5 km – competiţie alergare copii 10 – 14 ani.

Şi la această ediţie, organizatorii încurajează şcolile şi companiile să formeze echipe pentru a participa la competiţia pentru cea mai numeroasă, cea mai inimoasă, cea mai amuzant costumată şi cea mai gălăgioasă echipă.

Înscrierile se pot face pe www.blt.ro/race-for-the-cure-romania-happy-run.html, până pe 28 septembrie, şi în ziua cursei, pe 29 septembrie, în Herăstrău, la intrarea Charles de Gaulle, între orele 8:00 şi 10:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.