La Frankfurt pe Main au fost introduse paharele reutilizabile pentru „coffee 2 go”!

Foto: Adriana Baciu

La Frankfurt pe Main au fost introduse, săptămâna trecută, paharele reutilizabile pentru „coffee 2 go”.

Conform datelor organizației ecologiste „Deutsche Umwelthilfe”, în Germania sunt folosite, în fiecare oră, circa 320.000 de pahare pentru cafea. Asta înseamnă că, anual, în toată țara se strâng circa 40.000 de tone de deșeuri. Dacă ar fi să punem la socoteală și paharele folosite pentru alte băuturi, precum și beţișoarele de plastic pentru amestecarea zahărului, volumul deșeurilor se ridică la 100.000 de tone, susține Agenția Federală de Mediu din Germania.

Cei care au conștientizat problema, au început deja să-și achiziționeze căni-termos pentru cafea. De aceea, pentru a reduce volumul de deșeuri, în multe orașe din Germania au început să fie introduse pahare reutilizabile pentru „coffee to go”, care pot fi preschimbate sau refolosite în cafenelele și barurile implicate în astfel de proiecte.

O acțiune de acest gen, cu scopul reducerii cantității de deșeuri şi al combaterii poluării, a luat startul şi la Frankfurt pe Main. La acţiunea, intitulată #MainBecher participă, deocamdată, 25 de cafenele și baruri, însă se așteaptă ca, până la începutul anului viitor, numărul acestora să crească până la 200.

Pentru a putea să folosească astfel de pahare, clientul trebuie mai întâi să achiziționeze un jeton-taxă a cărui valoare este de trei euro. După returnarea paharului, jetonul se înapoiază clientului și poate fi folosit iar în caz de necesitate sau atunci când clientul dorește să-și ia cafeaua cu el.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.