Începe Bucharest Science Festival 2019, ediția a 7-a!

Sursa foto: Bucharest Science Festival/facebook

Combaterea încălzirii globale, prin intermediul fuziunii nucleare și a noilor tehnologii, va fi tema dezbătută la cea de-a șaptea ediție a Bucharest Science Festival care se va desfășura de miercuri până duminică, în București, dar și în orașe din țară – Adjud, Constanța, Galați și Timișoara, informează organizatorii.

Bucharest Science Festival pune la dispoziția participanților expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare ce vor oferi o privire mai largă asupra viitorului științei și umanității.

Potrivit organizatorilor, în cadrul Bucharest Science Festival 2019 va fi abordat subiectul fuziunii nucleare controlate, o soluție cu impact redus asupra mediului, „care ne-ar putea ajuta să evităm o încălzire globală catastrofală”.

Anul acesta se inaugurează colaborarea festivalului cu ITER, unul dintre cele mai ambițioase proiecte de cercetare și de inginerie din lume, la care participă 35 de țări, inclusiv România.

Cele peste 100 de evenimente programate în cadrul BSF 2019 se adresează unui public cu interese diverse și vor cuprinde atât activități pentru adulți, cât și pentru copii.

Intrarea la majoritatea evenimentelor este gratuită, informează organizatorii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.