Târgul Național al Mierii – Ediția de Toamnă!

Sursa foto: Andra Radu

Astăzi, de la ora 10:00, începe Târgul Național al Mierii, pe platforma apicolă din Băneasa, București.

Până duminică veți găsi aici peste 100 de apicultori cu produse ale stupului, de la miere la suplimente nutritive sau cosmetice.

Organizatorii spun că vor să atragă atenția asupra importanței apiculturii pentru agricultură, mediu, sănătate și o alimentație echilibrată.

Crescătorii de albine spun ca producția de miere de anul acesta este mai slabă, cu 15 – 20%, comparativ cu cea din 2018 în condițiile în care nici anul trecut nu a fost unul prea bun.

2019 a fost un an prost mai ales pentru mierea de rapiță, de salcâm și parțial de tei din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Apicultorii estimează că în ciuda producției mici, prețurile nu vor crește deoarece consumul intern se menține scăzut, 1 român mănâncă în medie 1 kilogram 200 de grame de miere pe an, conform INS, și în jur de 550 de grame, potrivit Asociației Crescătorilor de Albine. De asemenea, importurile ieftine sunt și ele o cauză.

România produce 22 de mii de tone de miere anual, clasându-se pe locul 4 în Europa din punct de vedere al producției însă, la consum, țara noastră este în coada clasamentului: românii consumă de 3-4 ori mai puțină miere decât europenii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.