Spectacolul și Atelierul de Street Art „În față la O12”!

Sâmbătă, 21 septembrie, Unteatru de copii vă invită la spectacolul „În față la O12”  și la Atelierul de Street Art, de la ora 12:00, coordonat John Dot S, street and stencil artist.

Acest eveniment este menit să marcheze lansarea oficială a proiectului Unteatru de copii – creat de unteatru și Asociația Culturală pentru Educație prin Artă – și se adresează tinerilor spectatori ai spectacolului „În față la O12”. Aceștia vor avea ocazia să creeze propriile vizualuri originale Street Art, transferând jocurile copilăriei anilor ’90 de pe scenă, în imagini direct pe panourile lui John Dot S.

„În față la O12” este produs de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă și este recomandat pentru vârsta +10 (dar și pentru adulți, în special cei care și-au petrecut copilăria în anii ’90, în fața blocului, eventual cu cheia la gât…).

Spectacolul, scris și regizat de Oana Răsuceanu, este construit în jurul a patru copii care își petrec vacanța de vară în fața blocului O 12, pe una din străzile unui cartier din București.

Zi după zi, cei patru ies afară, la joacă. Anca, Maria, Alex și Dragoș inventează și reinventează jocurile copilăriei anilor ’90: De-a v-ați ascunselea, Mațele Încurcate, Flori, Fete, Filme și Băieți, Elasticul, Frunza, 1, 2, 3 la Perete Stai, Cornete, Țomapan, Țările și câte și mai câte. 3 luni de vară, în care povestea prieteniei lor ia forma jocului pe care decid să îl joace.

„Fiecare generație are un set de jocuri, transformate în amintiri, cu care ajungi să mergi mai departe până la adânci bătrâneți. Eu și actorii din spectacol facem parte din generația jocurilor de tip frunza, fața, țările, flori fete și băieți… cu alte cuvinte tot ce se putea juca la scara din fața blocului, pe strada îngustă – pe vremea noastră fără mașini parcate una lângă alta sau una peste alta – dintre blocuri. Pentru mine În față la O 12 e despre mixul puternic între nostalgie, prietenie (pe viață), joacă, începuturi și sfârșitul inevitabil.”, a declarat Oana Răsuceanu, scenaristă-regizor.

John Dot S este street and stencil artist. De 12 ani locuiește și creează în București, unde a parcurs mai multe medii ale „vizualului”: ilustrație și grafică digitală, fotografie și editare foto etc.

A fost atras de street art și în ultimii cinci ani „s-a jucat” cu spațiul, fie pe stradă, fie în spații abandonate. Folosește de la spray sau acrilice, la markere, de la pânză, lemn, obiecte reciclate, la pereți de diferite dimensiuni. Consideră tehnica stencil art o tehnica nu foarte ușoară, dar care poate produce echilibru între răbdare și consecvență. Mai nou, îmbină stencilul cu free hand.

„Nu contează unde ești sau ce faci, atâta timp cât trăiești prezent, simți oamenii și emoțiile din jurul tău; contează cum înțelegi ceea ce există și se întâmplă în jurul tău.”, a spus John Dot S.

Spectacolul „În față la O12” este scris și regizat de Oana Răsuceanu
Cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu, Rareș Florin Stoica
Decor & Costume: Anca Lazăr
Producător: Eugen Matei Lumezianu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.