Trupul lui Alexandru Darie, depus la Teatrul Bulandra!

Sursa foto: www.radioromaniaregional.ro

Trupul lui Alexandru Darie va fi depus vineri, de la ora 20:00, la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, unde va rămâne până duminică, la ora 12:00.

„În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase pe care le vom anunța ulterior. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 22 septembrie, la ora 13:00, la Cimitirul „Bellu”, se arată într-un comunicat transmis miercuri seară de instituția de cultură.

La începutul lunii septembrie, regizorul a prezentat afecțiuni respiratorii care s-au complicat și au necesitat ventilare mecanică. Ulterior au apărut și alte complicații, pe fondul unei depresii imunitare și a instalării sindromului de coagulare intravasculară diseminată.

„A trăit demn, discret și delicat și a trăit frumos! A avut forța interioară să lupte pentru viață și să intre fără frică în moarte, prezent, puternic, înconjurat de iubire, de multă iubire! Ultima piesă pe care o moștenise fără să vrea, dar pe care a înțeles-o atât de bine, era despre moarte, despre lumină și despre conștiința pură. Alexandru Darie își dorea ca lumea să fie mai bună și o vedea de multe ori mai bună decât era. Prețuia cel mai mult integritatea și încrederea și le dorea tuturor să fie mai buni. Vă dorim tuturor să vă amintiți de el așa cum noi, cei foarte apropiați, l-am văzut în momentul intrării în lumină: strălucitor, împăcat cu tot, indestructibil și invincibil! Lumină clară!”, se mai afirmă în comunicatul Teatrului „Bulandra”.

Regizorul Alexandru Darie a murit miercuri, la Institutul Clinic „Fundeni”, la vârsta de 60 de ani. Din anul 2002 a fost director al Teatrului „Bulandra” din București, iar în perioada 2006 – 2011 a fost președinte al Uniunii Teatrelor din Europa.

Alexandru Darie a fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer, conferit de președintele României, cu Ordinul „Steaua Solidarității Italiene” în grad de Cavaler și cu gradul de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor acordat la inițiativa Ministerului Culturii și Comunicării din Franța.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.