Silviu Timofte – „Dă-i pedală 10.000 de km”!

Sursa foto: Andreea Afloroaei

Cercetaşi! Gata oricând! Cercetaşi! Gata oricând!

Pe acest strigăt a fost primit Silviu Timofte, băiatul în vârstă de 18 ani, care a parcurs, în doar 4 luni, 10.000 de km în toată România. Ieri, am participat, alături de alţi cercetaşi şi susţinători ai săi, în Piaţa Revoluţiei la sfârşitul expediţiei „Dă-i pedală 10.000 de km”.

Sursa foto: Andreea Afloroaei

Acesta este cel de-al doilea proiect al celor trei tineri, Silviu Timofte, Adrian Grigorescu şi Iustinian Potoarcă. Prima expediţie s-a numit „1.000 de km pe diagonală” si împreună cu cei doi colegi, cu care a si înfiinţat „Brothers in Woods”, au reuşit să traverseze România pe diagonală din Mangalia până în Baia Mare în doar 28 de zile. Trebuie menţionat faptul că tot acest drum a fost parcurs exclusiv pe jos.

„Brothers in Woods” este un proiect pe o perioadă nedeterminată prin care se propune întoarcerea oamenilor la trăirile de bază. Este un grup de tineri cercetaşi format din trei membri: Adrian Grigorescu, Silviu Timofte şi Iustinian Potoarcă. Ei încearcă să promoveze şi să readucă la viaţă cercetăşia în România prin diferite iniţiative de genul acesta, cât şi activităţi care să includă munca de echipă şi le insuflă copiilor spiritul de aventurier.

În timp ce Silviu se lăsa aşteptat, am vorbit cu doi copii, frate si soră, despre cum li se pare lor ideea și dacă au venit de bună voie. Desigur că băiatul a fost foarte încântat că cineva a reuşit să parcurgă atât de mulţi kilometri doar pe bicicletă şi că în viitor i-ar plăcea să facă şi el asta. De asemenea, el s-a integrat într-un grup de cercetaşi. Deci, felicitări Silviu pentru exemplul dat.

Sursa foto: Andreea Afloroaei

Am reuşit să stau de vorbă cu Silviu, după ce şi-a primit toate felicitările de rigoare pe care le merita din plin, şi mi-a spus că România încă este o ţară frumoasă care doar trebuie descoperită sau, mai bine spus, redescoperită.

În aventura lui a fost găzduit şi de natură, dar şi de oameni cu suflet mare care au vrut să-l susţină să îşi poată continua drumul. Este unul dintre tinerii care se mişcă, la propriu, într-o direcţie bună, adică cea a sportului şi a influenţării în bine a noilor cercetaşi din ţară.

Prima bicicletă i-a stârnit lui Silviu spiritul de a călători şi a descoperi locuri noi, ascunse, neatinse, iar cu cât a crescut a încercat să îşi doboare singur limitele. Acum, cu noul proiect, a vrut să descopere România exact asa cum este ea, iar cel mai mult şi-a dorit să ajungă în Munţii Făgăraş şi Munţii Apuseni.

Când sentimentul că nu o să reuşească îl cuprindea, îşi repeta aceste vorbe: „Şi când nu mai poţi, tot mai poţi un pic” şi îşi aducea aminte care este de fapt scopul lui: că trebuie să răzbată și să își atingă țelurile, indiferent de circumstanțe.

Această prezentare necesită JavaScript.

Autor: Andreea Afloroaei

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.