Consiliul General a prelungit termenul de valabilitate a eco-voucherelor pentru electrocasnice!

Consilierii municipali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de valabilitate al eco-voucherelor emise de Primăria Capitalei în cadrul „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare”, cu care se pot cumpăra și electrocasnice. Termenul de valabilitate a fost prelungit cu încă 2 luni, respectiv până la data de 30.11.2019. Totodată, s-a aprobat prelungirea perioadei de decontare a acestora până la 30.04.2020.

La propunerea Primarului general Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat acordarea a 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 lei/eco-voucher pentru casarea mașinilor vechi. Dintre acestea, au fost acordate 4.194.

Municipalitatea cere prelungirea perioadei de folosire a eco-voucherelor deoarece doar 2/3 au fost folosite.

„Având în vedere că: În perioada mai-iulie 2019 au fost utilizate în cadrul unităților comerciale participante la Program doar 2/3 din totalul de eco-vouchere. Beneficiarii care doresc utilizarea eco-voucherelor în vederea achiziționării unui autoturism nou, se găsesc în situaţia în care perioada de timp cuprinsă între comanda şi livrarea unui autoturism nou să depăşească, în anumite situaţii, perioada de valabilitate a eco-voucherelor. Dat fiind faptul că luna august este perioada efectuării concediilor de odihnă, s-a constatat o scădere a utilizării eco-voucherelor de către beneficiari. Perioada scurtă de timp rămasă până la expirarea termenului de valabilitate, 30.09.2019. Considerăm că se impune prelungirea termenului de valabilitate a eco-voucherelor cu încă 2 luni, respectiv până la data de 30.11.2019, aspect ce conduce la prelungirea perioadei de decontare a acestora până la 30.04.2020 pentru a asigura atingerea obiectivelor propuse în cadrul Programului”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.