Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Săptămâna Europeană a Mobilităţii are loc în fiecare an în perioada 16-22 septembrie, fiind vorba de o iniţiativă care încurajează oraşele să introducă şi să promoveze măsuri de transport durabil şi să invite cetățenii să încerce alternative la mersul cu maşina.

Tema campaniei din acest an este „Mersul sigur pe jos şi cu bicicleta”. Această inițiativă europeană încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare, să combine mersul pe jos cu bicicleta și cu transportul public.

Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, aducem beneficii imense, atât mediului, cât şi sănătăţii noastre.
Mobilitatea sporeşte calitatea vieţii în oraşe, ajutâ la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze.

În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată Ziua fără mașini!

Cu acest prilej, Bucureștiul va fi capitala europeană fără autoturisme. Proiectul inițiat de consilierul Tudor Tim Ionescu a fost aprobat in sedinta Consiliului General de la sfarsitul lunii august.

Astfel între orele 9.00 şi 17.00, se interzice circulaţia vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehiculelor electrice cu 2, 3 sau 4 roţi în arealul: bulevardul Decebal – de la strada Dristorului până la Piaţa Alba Iulia, bulevardul Unirii – de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituţiei, fără afectarea traficului pe bd. Libertăţii, iar la intersecţia cu strada Dristorului cu bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia.

Si biciclistii participă la săptămâna mobilitătii prin cursuri de legislatie si siguranta rutieră pentru cei mici, spune Mihai Denes de la Asociatia Go4Fun.

“Cursurile au loc astazi si maine la scoala Centrala unde peste 300de elevi din clasele 5 – 11 vor fi instruiti pentru a respecta legislatia rutiera pentru biciclisti si pentru a se deplasa in siguranta cu bicicleta in parc sau pe carosabil – cei care au peste 14 ani.
Totodata vom organiza la sfarsitul saptamanii, duminica, 22 septembrie o parada a micilor biciclisti pe bd. Libertatii. Incepand cu ora 10 si pana la ora 14 se vor desfasura activitati educative, jocuri si mici concursuri atat pentru copii cat si pentru adolescenti.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.