Turul ciclist al României, câștigat de un olandez

Foto: Radu Șofran

Rutierul olandez Alex Molenaar (Monkey Town-A Block CT) a câștigat ediția a 52-a a Turului ciclist al României, încheiată astăzi, la București.

Molenaar a fost urmat în clasamentul final de rusul Savva Novikov (Lokosphinx) și de cehul Karel Hnik (Elkov Author), în timp ce pe locul al patrulea s-a clasat românul Serghei Țvetcov, campionul de anul trecut, la o secundă de podium.

Cei mai buni trei rutieri ai cursei au fost premiați de președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, medaliat cu bronz săptămâna aceasta la Mondialele de paraciclism de la Emmen (Olanda).

Etapa a cincea, ultima, desfășurată în Capitală pe traseul Piața Victoriei – Șoseaua Kiseleff – Piața Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piața Presei Libere, a fost câștigată de polonezul Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team).

În clasamentul final al sprinterilor s-a impus estonianul Karl Patrick Lauk.

Molenaar a obținut, pe lângă tricoul galben de lider al clasamentului general, și tricoul alb, de lider la categoria Under-23, în timp ce Țvetcov au luat și el două tricouri, verde, de lider al cățărătorilor, și albastru, de cel mai bun român din clasamentul general.

Tricoul gri, pentru cea mai bună echipă, a revenit rușilor de la Lokosphinx.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.