Astăzi este ziua pompierilor din România

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi, pe data de 13 septembrie, Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București, între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Aniversarea Zilei Pompierilor din România şi împlinirea a 171 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii evocă sacrificiul ostaşilor pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu care, în anul 1848, au scris o pagina de devotament şi demnitate naţională.

Cu această ocazie sunt organizate diferite activităţi în cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de urgenţă din ţară.
Manifestările dedicate aniversării Zilei Pompierilor vor debuta vineri la Monumentul ‘Eroilor Pompieri’ din Capitală, cei mai merituoşi militari urmând să primească distincţiile anului.

Momentul aniversar de vineri se va încheia cu defilarea Detaşamentelor de Onoare ale IGSU Bucureşti – Ilfov, precum şi a tehnicii de intervenţie specifice structurilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Tot vineri, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, publicul va putea vizita gratuit Foişorul de Foc, în intervalul orar 8.00 – 16.00.

Activităţile vor continua sâmbătă, când IGSU ‘Dealul Spirii’ Bucureşti-Ilfov îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţiile de tehnică şi exerciţiile demonstrative pregătite special pentru ei în parcul Carol din Bucureşti, de la 10.00 şi 18.00.

Duminică, în intervalul 10.00 – 18.00, subunităţile operative din cadrul IGSU îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, evenimentul constituind un bun prilej pentru ca cei interesaţi să cunoască activităţile şi misiunile specifice armei. Totodată, vor fi organizate ateliere de lucru, în scopul conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.