Începe DokStation Music Documentary Film Festival!

Sursa foto: DokStation/Facebook

A patra ediție DokStation Music Documentary Film Festival va avea loc în perioada 12-15 septembrie 2019, în București, și va fi dedicat muzicii disco.

Conceptul combină două dintre cele mai populare arte – filmul și muzica, festivalul aducând în fața publicului proiecții, concerte și evenimente, atât în clădiri cu istorie și tradiție, cât și în spații neconvenționale.

În cele patru zile de festival vor fi difuzate filme despre evoluția muzicii disco, documentare cu și despre Radiohead, INXS, David Bowie, Suede, Elvis sau PJ Harvey, dar și producții autohtone.

De asemenea, trupa Toulouse Lautrec va susține un concert pe 14 septembrie, de la ora 19:30, în parcarea Plaza România, și va fi urmat de proiecția documentarului “The King” (r: Eugene Jarecki, 2018), dedicat Regelui Rock’n’Roll, Elvis Presley, de la orele 20:30.

Selecția de anul acesta cuprinde 21 de documentare muzicale, majoritatea în premieră în România. O parte dintre acestea sunt dedicate evoluției muzicii disco: povestea legendarului club de noapte din Manhattan, în Studio 54 (r: Matt Tyrnauer, 2018), istoria muzicii electronice franțuzești, în French Waves (r: Julian Starke, 2018) și o explorare în trecutul și viitorul muzicii Italo Disco, în Italo Disco Legacy (2018) – proiecție urmată de o sesiune Q&A în prezența regizorului Pietro Anton.

În cadrul DokStation vor fi prezentate și trei producții autohtone: „Creativ” (r: Ioana Grigore, 2019) – povestea grupului muzical de jazz de avangardă fondat de pianistul Harry Tavitian, ”Zilele Vieții Noastre” – un documentar despre rapper-ul Tudor Sișu, precum și o variantă work in progress a documentarului ”Kids Rock” (r: Claudiu Mitcu), povestea trupei Blană Bombă – patru băieți cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, pasionați de muzica rock. Proiecția va fi urmată de un concert Blană Bombă.

Pe lângă documentare, programul DokStation 2019 include muzică live și petreceri tematice.

Programul proiecțiilor și evenimentelor conexe este disponibil la www.dokstation.ro.

Accesul este gratuit.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.