Primarul general cere măsuri împotriva administratorului judiciar și a celui special de la ELCEN!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat, din nou, astăzi, asigurări că bucureștenii nu vor rămâne fără apă caldă și căldură.

Edilul Capitalei a afirmat că Ministerul de Finanțe a tăiat cu 30% bugetul Bucureștiului, la începutul acestui an. Această tăiere bugetară a generat dificultăți nu doar în ceea ce  privește plățile către ELCEN, ci în toate domeniile, inclusiv în ceea ce privește investițiile finanțate de către Primăria Capitalei, susține primarul general.

Foto: Biroul de presa PMB

”Facturile curente către ELCEN vor fi achitate în măsura în care Guvernul va găsi soluții pentru redresarea bugetară a Capitalei”, a declarat Firea.

Pe de altă parte, edilul șef al Capitalei spune că, atât administratorul judiciar, cât și cel special ai ELCEN, și-ar fi depășit atribuțiile date de către judecătorul sindic, conform legislației în vigoare. Aceștia ar fi dezlănțuit un adevărat război împotriva Primăriei Capitalei, împotriva primarului general și împotriva bucureștenilor, lansând amenințări cu întreruperea furnizării de agent termic, a declarat Gabriela Firea.

Edilul a cerut organelor abilitate ale statului să ia măsurile legale ce se impun împotriva administratorului judiciar și împotriva administratorului special de la ELCEN. De asemenea, a reamintit că furnizarea de agent termic face parte din infrastructura critică și, de aceea, nu poate fi oprită așa cum dorește o persoană fizică sau o firmă privată.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.