Începe ediția a 52-a a Turului României!

Sursa foto: Turul Romaniei/facebook

Ediția a 52-a a Turului ciclist al României debutează astăzi la Cluj-Napoca și se va încheia sâmbătă la București, după o cursă de 688 de kilometri.

Turul României este una dintre cele mai vechi și mai prestigioase competiții naționale, prima ediție având loc în 1934, când România devenea a șasea țară care organiza un tur național la ciclism.

“Are un mesaj foarte important acest tur. În primul rând, este emblema ciclismului românesc. Vrem să promovăm ciclismul în toată țara, vrem să atragem cât mai mulți copii în acest sport. Dorim să arătam lumii întregi cât de frumoasă este această țară. Pe lângă această competiție, vor fi foarte multe evenimente conexe, începând din Cluj. O să fie un bikefest, cu competiții de copii, cu demonstrații de trial, food-court, o să fie o adevărată nebunie a ciclismului”, a declarat Eduard Novak, președinte FR Ciclism.

Anul acesta, Turul României a promovat la calificativul 2.1 al UCI și va reuni la start 7 echipe naționale și 12 continentale.

Costul total al organizării Turului României este de circa 450.000-500.000 de euro, iar premiile vor atinge suma de 30.000 de euro.

Turul României 2019 își dorește să promoveze nu numai ciclismul, ci și turismul din țara noastră, astfel că penultima etapă va duce plutonul în Munții Bucegi, la Piatra Arsă.

Programul cursei din acest an:

  • etapa 1 (11 septembrie) Cluj-Napoca – Sighișoara (168 kilometri);
  • etapa 2 (12 septembrie) Brașov – Focșani (176,3 kilometri);
  • etapa 3 (13 septembrie) Buzău – Târgoviște (121,6 kilometri);
  • etapa 4 (14 septembrie) Ploiești – Piatra Arsă (126 kilometri);
  • etapa 5 (15 septembrie) București (100,3 kilometri, circuit urban).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.