Destinații de vacanță – Santorini

București FM îți prezintă o adevărată bijuterie turistică: Santorini – Grecia.

Este locul ideal pentru cei care iubesc apusurile superbe, plajele unice și legendele, deoarece, se spune că în această regiune s-a găsit legendara Atlantida.

Sunt foarte multe motive pentru care, Santorini este visul oricărui fotograf.

Fira este capitala insulei, și una dintre atracțiile turistice.

Pe listă mai trecem cetățile grecești Thira si Akrotiri, Oia și Mănăstirea Santorini, săpăturile de la Akrotiri, Plaja Perissa, Plaja Kamari, Plaja Cape Colombo, Plaja Monolithos, Pyrgos, Insula Therasia.

Aici vei descoperi îmbinarea perfectă dintre imagini și locuri.

Superbele case pitorești vopsite în alb, bisericile azure, străzile înguste și priveliștile glorioase asupra întinderii Mării Egee, toate acestea îți vor crea amintiri de neuitat.

Santorini are o climă mediteraneană. Verile sunt calde și secetoase, iar iernile, blânde și ploioase.

Pentru că insula are și un vulcan încă activ, ascuns în mare, vei găsi plaje roșiatice și cu nisip negru – o adevărată experiență să stai la soare pe așa o plajă, iar dacă vrei să surprinzi un apus impresionant, satul Oia este locul ideal.

Perissa este stațiunea unde vei găsi celebra plajă de nisip negru, care, de fapt, sunt bucățele mici de cenușă vulcanică.

În Santorini ai ce vizita – pentru amatorii de arheologie și istorie, sunt deschise expozițiile picturilor rupestre, situl arheologic, muzeul Akrotiri și Muzeul Therei Preistorice, cel arheologic, Mănăstirea Dominicană, Catedrala Metropolitană Ortodoxă și Mănăstirea Profetului Elias.

Important este să ajungi la Caldera Vulcanică – o depresiune vulcanică ce s-a prăbușit după erupția din timpul civilizației minoice, ducând la declinul acesteia, la fel ca în cazul Pompei. Erupția a fost una masivă, a creat perturbații climatice majore, fiind, probabil, una dintre cele mai mari erupții vulcanice de pe Pământ.

Marginea exterioară a vechiului vulcan a creat Thira, insula principală.

Erupția vulcanica a avut loc acum 3.500 de ani și a format Caldera de astăzi, considerată una dintre cele mai frumoase din lume, care atrage anual sute de mii de vizitatori.

În Santorini, cel mai repede, ajungi cu avionul – în două ore, cu un zbor charter, ești pe insulă, la un preț rezonabil.

Dacă nu vrei să părăsești confortul autoturismului personal, trebuie să știi că distanța este de 1200 de kilometri până la Atena – ai cam 14 ore de condus, iar apoi vei lua ferryboat-ul către Santorini – alte aproximativ 9 ore. De preferat ar fi sa iti iei o noapte de cazare cât mai aproape de port, în cartierul Pireu – Atena.

Dacă vei apela la o agenție de turism, sejurul va fi mult mai ieftin.

Pentru amatorii de lux există și hoteluri, la care o noapte de cazare ajunge la 7.000 de euro, dar găsești și varianta hostelurilor pentru tineri, cu doar 12 euro pe noapte.

Taverne grecești și magazine de lux sunt aproape peste tot.

Capitala insulei, Fira, are un port mic port. Se poate ajunge în localitate cu telefericul sau.. călare pe măgăruși.

Santorini este locul ideal și pentru turiștii care adoră sporturile nautice și subacvatice.

Statisticile agențiilor de turism arată că tot mai multi turiști români aleg Santorini ca destinație de vacanță, atrași de plajele superbe și clima ideală.

Oriunde ai alege să pleci în vacanță, să rămâi cu amintiri de poveste. Trăiește și călătorește! 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.