O siluetă de invidiat ne poate băga în spital!

Foto: Alina Neagu

Dietele vegană şi vegetariană sunt asociate unui risc redus de boli cardiovasculare, dar ar putea creşte posibilitatea declanşării unui accident vascular cerebral.

Este un studiu făcut în Marea Britanie pe parcursul a 18 ani şi publicat recent.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că vegetarienii şi veganii prezintă un risc de cinci ori mai ridicat de accidente vasculare cerebrale în comparaţie cu persoanele care consumă carne.

Cauza este un aport insuficient de vitamine.

De-a lungul unei perioade de 18 ani, în total au fost înregistrate 2.820 de cazuri de boli cardiace ischemice şi 1.072 de cazuri de accident vascular cerebral.

Vegetarienii şi veganii din studiu au avut niveluri mai scăzute ale mai multor substanţe nutritive: vitamina B12, vitamina D, aminoacizi esenţiali şi acizi graşi polinesaturaţi.

Oamenii de ştiinţă spun, însă, că este nevoie de studii suplimentare în acest sens.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.