Gabriela Firea: 21 de mii de euro pentru transportul a 100 de elevi din Sectorul 3

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea și primarul Sectorului 3 Robert Negoiță au inaugurat, astăzi, programul-pilot privind transportul elevilor cu autobuzul la Școala 159 „Hamburg”, din cartierul Titan.
Primarul general Gabriela Firea a declarat că își dorește extinderea acestui proiect-pilot la nivelul întregii Capitale.
Proiectul-pilot a fost demarat la Școala 159 „Hamburg”, deoarece este cea mai mare din țară, iar în această zonă se creează foarte mare aglomerație, dimineața, la începutul cursurilor, și la finele acestora, din cauza părinților care își aduceau copiii la școală cu mașinile personale și, apoi, veneau să îi ia de la ore, a explicat edilul Capitalei.
Linia specială include 11 autobuze noi, Euro 6, cu câte 26 de locuri.
Fiecare autobuz are, pe lângă șofer, un însoțitor, care trebuie să îi
ajute pe copii să urce, să aibă grijă de ei, pe parcursul transportului, să fie atent ca fiecare copil să coboare în stația unde îl așteaptă părinții.
Autobuzele circulă pe patru trasee și au 46 de stații.
Costul proiectului este de 21 de mii de euro lunar. În proiect s-au înscris, până acum, 100 dintre cei 2500 de elevi ai Școlii 159, a declarat Gabriela Firea.
Primarul general a precizat că proiectul urmărește să îi ajute pe părinți, care sunt foarte ocupați, să își trimită copiii la școală și să îi readucă acasă în siguranță, dar și să contribuie la fluidizarea traficului și diminuarea poluării aerului.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, spune că într-o școală cu 2500 de elevi, dacă fiecare părinte își aduce copilul cu mașina la școală și apoi îl ai ia de la cursuri, se blochează zona. De aceea trebuie creat un sistem alternativ care să garanteze siguranța copiilor dar și să permită fluidizarea traficului în zonă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.