Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 10 septembrie

CINEMA

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:00 începe o proiecţie specială a comediei dramatice „Rossz versek / Versuri pocite”, în prezenţa realizatorului ei, Gábor Reisz, care interpretează şi rolul principal, Tamás Merthner, a cărui viaţă este dată peste cap atunci când prietena sa, Anna îi dă papucii, chiar la Paris, unde ea se află cu o bursă. Plângându-şi de milă, dar determinat să-şi rezolve problemele personale, amintirile îl fac pe Tamás să vadă cât de debusolată este lumea care-l înconjoară, oferindu-ne astfel o reflexie foarte subiectivă asupra societăţii contemporane din Ungaria. Proiecţia este urmată de o discuţie cu Gábor Reisz, organizată în parteneriat cu Institutul Balassi.

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 20:30 rulează drama romantică „The Best of Me / Cel mai de preţ cadou”, în care Michelle Monaghan şi James Marsden interpretează pe Amanda şi Dawson, care au fost îndrăgostiţi în timpul liceului, dar s-au despărţit şi au pornit pe drumuri separate în viaţă. Atunci când revin în localitatea de baştină pentru a participa la o înmormântare, flacăra pasiunii se reaprinde între ei, amândoi fiind forţaţi să se confrunte cu alegerile greşite făcute în trecut, în speranţa unui viitor împreună.

 

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL „GEORGE ENESCU”. PROGRAMUL ZILEI

* La Ateneul Român:

– de la ora 17:00 începe recitalul susţinut de tenorul Rolando Villazón şi pianista Carrie-Ann Matheson, care interpretează lucrări de: Manuel de Falla, Federico Mompou, Fernando Obradors, Silvestre Revueltas, Carlos Guastavino, Alberto Ginastera, Alberto Nepomuceno şi Luis Antonio Calvo;

– de la ora 22:30, Orchestra de cameră Bucureşti – Ion Voicu susţine unul dintre concertele nopţii dirijat de Mădălin Voicu şi având în program: Introducere, Arie şi Presto de Benedetto Marcello; Concertul nr. 5 în La pentru vioară şi orchestră de W. A. Mozart – solistă Mihaela Martin şi Simfonia nr. 85 în Si bemol, „Regina” de Joseph Haydn.

* La Sala Palatului, de la ora 20:00 Orchestra Română de Tineret interpretează, sub bagheta lui Michael Sanderling: Concertul Românesc de György Ligeti, Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în do de Serghei Rahmaninov – solist Nobuyuki Tsujii şi Cvartetul cu pian nr. 1 în sol de Brahms / Schönberg.

* Un recital de lieduri româneşti este susţinut de mezzo-soprana Claudia Codreanu acompaniată de pianista Diana Vodă, de la ora 17:00, în Aula Palatului Cantacuzino – Muzeul Naţional George Enescu.

* În Piaţa Festivalului (de lângă Ateneul Român) se transmit live recitalul de la Ateneul Român (de la orele 17:00) şi concertul de la Sala Palatului (de la ora 20:00), iar de la ora 19:10 susţin recitaluri elevi ai liceelor de muzică din Bucureşti.

MUZICĂ. ALT EVENIMENT

Celebrul Trio al Jazz-ului format din Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu cântă la terasa Berăriei H, începând cu ora 21:15.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.