Daniel Tudorache: Supra-popularea unor școli, urmare a performanței și a condițiilor deosebite din unitățile de învățământ din Sectorul 1!

Edilul Daniel Tudorache a declarat pentru București Fm că supra-popularea unor unități de învățământ din Sectorul apare atât datorită performanțelor deosebite și condițiilor foarte bune din aceste unități de învățământ, cât și datorită dezvoltării explozive din anumite zone ale sectorului.

Spre exemplu, la Școala „Pia Brătianu”, vin copii nu doar din alte sectoare ale Bucureștiului, ci și din Județul Ilfov. Datorită calității deosebite a actului de învățământ și conditiilor foarte bune oferite, prin grija Primăriei Sectorului 1, mulți părinți își fac mutații, vize de flotant în Sectorul 1, și își înscriu copiii la „Pia Brătianu”. Este normal, până la urmă, ca părinții să își dorească pentru copiii lor să urmeze o școală bună, este de părere Tudorache.

Pe de altă parte, avem cazul Școlii „Herăstrău”. Zona s-a dezvoltat exploziv. Nu este vorba atât despre ansambluri rezidențiale, cât despre numeroase clădiri de birouri. Părinții doresc să își aducă copiii la o școală apropiată de locul lor de muncă și îi înscriu la Școala „Herăstrău”, explică edilul din Banu Manta.

Primăria Sectorului 1 are, însă, o soluție pentru școlile supra-populate, indiferent din ce cauză. Suntem în curs de a identifica corpuri de clădire, la o distanță de cel mult 300 de metri de școlile respective. Vom închiria clădirile respective și le vom pune la dispoziția școlilor, pentru a muta o parte dintre elevi acolo, promite Daniel Tudorache.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.