Comitetul Executiv al PSD s-a reunit pentru a decide soarta Guvernului!

Sursa foto: Agerpres/ Grigore Popescu

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va merge săptămâna viitoare în Parlament pentru a obține un vot de încredere pentru Executiv.

”Am vorbit despre situaţia Guvernului la acest moment şi am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de nenumărate ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlamentul României, vom discuta cu partidele politice astfel încât să obţinem votul de încredere”, a afirmat Dăncilă.

Dacă social-democrații vor obține votul, cabinetul va fi redus la 19 de ministere plus funcţia de prim-ministru. În caz contrar, Guvernul nu va cădea, a dat asigurări premierul.

”Am vorbit și de Guvern restructurat, am vorbit și de remaniere, luăm în calcul ambele variante”, a mai spus Viorica Dăncilă după ședința CEx.

Între timp, mai multe formaţiuni din opoziţie au anunţat că vor semna o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă. După ce au obţinut sprijinul USR, PMP şi UDMR, liberalii au anunţat, astăzi, că şi PRO România va sprijini acest demers, iar discuţiile cu ALDE vor fi reluate.

Amintim că Guvernul lucrează cu trei miniştri lipsă şi cu alţi trei cu mandate de interimat care expiră curând.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.