Instalaţia de tratare energetică a deşeurilor, inofensivă pentru sănătatea populaţiei

Arhivă - București FM

Referitor la afirmatia potrivit careia instalatia de valorificare energetica a deseurilor va fi amplasata in sectorul 4, in zona CET Progresul, reiteram faptul ca locația acesteia Nu a fost inca decisa!

Investiția, care se va construi peste câțiva ani din fonduri europene, poate fi realizată pe raza Municipiului București sau in alt județ, in deplina siguranța pentru cetățeni, respectând toate condițiile de sănătate pentru populație și protecție a mediului.

În acest monent, câteva posibile zone sunt analizate de specialiști.

Subliniem, încă o dată, că interesul pentru sănătatea bucureștenilor este unul prioritar!

Viitoarea instalație de tratare energetică a deșeurilor este vitală pentru Capitală, fiind generată de situația gravă moștenită.

Subliniem faptul ca, in prezent, în Municipiul Bucureşti, singura soluţie de eliminare finală a deseurilor o reprezintă depozitele de deşeuri – soluție mult mai poluantă față de instalațiile de tratare termică, unde procesul de  eliminare a emisiilor este controlat.

Aceasta instalatie, absolut necesara pentru Capitală și inofensivă pentru sănătatea populației va permite ca din tratarea deșeurilor municipale să producem curent electric și energie termică.

Vorbim asadar despre o instalație cu dublu beneficiu: va scădea volumul deșeurilor pe care le depozităm, deci vom avea o mai bună abordare față de mediu și, totodată,deseurile  vor fi transformate in combustibil.

În prezent, există tehnologii moderne similare, utilizate deja cu succes în alte țări europene.

Realizarea efectivă a proiectului presupune și etape de consultare publică și de obținere a autorizației de mediu, așadar sunt prevăzute mecanismele legale prin care populația să fie informată și consultată cu privire la această investiție.

Pe de altă parte, atât Master planul Municipiului București, cât și Planul național de Gestionare a deșeurilor  au trecut, la rândul lor, prin etapele de consultare publică, înainte de a fi aprobate, așadar este vorba despre informații care au fost aduse deja la cunoștința publicului, în mod oficial și cu respectarea prevederilor legale.

Sursa: Comunicat de presă al Primăriei Capitalei

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.