Complexul de Servicii Sociale Ominis este pregătit să-i aștepte pe copii

Primarul General, Gabriela Firea, a vizitat Centrul de îngrijire și educație timpurie pentru copiii cu vârsta între 0-3 ani “Steluțe Zâmbitoare” precum si Centrul de zi pentru prescolari din cadrul Complexului de Servicii Sociale – Ominis, administrate de Primaria Capitalei, pentru a verifica stadiul pregatirilor pentru inceputul noului an scolar.

Primarul General, Gabriela Firea: „Ma bucur sa constat ca atat la cresa, cat si la Centrul de Zi pentru copiii prescolari au fost finalizate lucrarile de reparatii si igienizare si toata lumea este pregatita sa-i intampine, incepand cu 9 septembrie, pe cei 55 de copii care vor invata aici.

Cele doua centre se adreseaza in special cazurilor sociale, familiilor defavorizate, cei mici beneficiind de programe educative adecvate varstei, ingrijire si supraveghere, iar pentru parintii sau reprezentantii legali ai copiilor se asigura programe de educatie parentala si consiliere”.

Primarul General, Gabriela Firea, a reamintit ca in cadrul Complexului de Servicii Sociale Ominis, situat pe str. Turnu Magurele nr. 17 A, sector 4, cel mai modern centru de acest gen din Capitala, se ofera mai multe categorii de servicii persoanelor defavorizate, copii, batrani si persoane cu handicap. Astfel, sunt organizate și funcționează și următoarele servicii sociale:

Spălătoria Socială Ominis – care oferă servicii gratuite de spălare și uscare a obiectelor vestimentare pentru persoanele defavorizate din municipiul București. Orice persoană care se confruntă cu lipsuri materiale sau probleme sociale beneficiază de servicii de spălare și uscare a hainelor. Serviciile sunt gratuite, detergentul și balsamul de rufe fiind asigurate de către Spălătoriile Sociale, fiecare beneficiar având posibilitatea de a spăla până la 5 kg haine pe săptămână. Aproximativ 50 de persoane utilizeaza saptamanal acest serviciu.

Cantina Socială – unde, începând din luna august 2016, se deruleaza un program prin care, cu ajutorul alimentelor donate de diverse companii, se pregateste hrana calda pentru aproximativ 100 de persoane defavorizate.

Centrul ”O Nouă Șansă” – singurul centru adresat agresorilor familiali. La nivelul Centrului de asistență pentru agresori ”O nouă șansă” sunt oferite următoarele servicii: consiliere psihologică, consiliere socială, consiliere și mediere a conflictului pentru părțile implicate în vederea depășirii situațiilor de risc, consiliere în domeniul adicțiilor, consiliere în vederea asigurării și facilitării accesului agresorilor la tratamente psihologice, psihiatrice, de dezalcoolizare sau de dezintoxicare. In momentul de fata sunt admise 30 de persoane cu diferite dependente.

De asemenea, la sediul Complexului funcționează și un punct de lucru pentru primirea și procesarea cererilor în vederea acordării stimulentului financiar pentru nou-născuți și a Voucher-ului Materna.

Comunicat de presă: Primăria Capitalei

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.