Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 5 septembrie

CINEMA

* Bucharest International Dance Film Festival are astăzi în program:

– de la ora 15:00, la Teatrul Apollo 111 din Palatul Universul (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 23-25) Andy Wood, unul dintre cei mai renumiţi creatori de film de dans, recunoscut pentru estetica sa minimalistă şi arhitecturală, susţine o conferinţă în cadrul secţiunii EXPAND Industry;

– de la ora 18:30, la Cinema Elvira Popescu sunt proiectate 10 scurtmetraje ce participă la competiţia internaţională;

– de la ora 21:00, la Fabrica Gastropub (Splaiul Unirii, nr. 160) rulează 5 scurtmetraje ce concurează pentru premiul Cel mai bun musical: „Zombies”, „Music Box”, „Do you think it’s serious?”, „100% Pur Porc” şi „Du blanc a l’ame”.

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 20:30 rulează „Sarea Pământului”, o uluitoare odă vizuală dedicată frumuseţii pământului, un documentar biografic, mai exact portretul cunoscutului fotograf brazilian Sebastião Salgado, văzut prin ochii a doi regizori: Juliano Ribeiro Salgado, fiul care încearcă să înţeleagă mai bine de ce tatăl său a fost mai mult plecat de-acasă, şi Wim Wenders, fotograf şi mare admirator al operelor lui Salgado Senior.

* Evenimentul Cinema în aer liber a programat, tot de la ora 20:30, pe Insula Artelor din Parcul Titan, proiecţia dramei romantice „Parking”, cel mai recent film realizat de Tudor Giurgiu, având la bază romanului „Apropierea” al scriitorului Marin Mălaicu-Hondrari, ce spune povestea lui Adrian, un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002, interpretat de Mihai Smărăndache, unde se angajează paznic de noapte într-un parc auto din Cordoba şi a cărui viaţa se schimbă pentru totdeauna când o întâlneşte pe Maria, chitaristă într-o trupă de jazz jucată de Belén Cuesta, relaţia dintre ei transformându-se într-o poveste surprinzătoare, sensibilă şi plină de provocări.

* În Parcul Crângaşi în cadrul programului Cinema sub stele, de la ora 21:00 este proiectată comedia „The Upside / Asistent de (ne)voie”, bazată pe filmul francez „Intouchables”, ce se concentrează asupra unei prietenii neaşteptate care se dezvoltă între un bărbat paraplegic bogat şi îngrijitorul său, un tânăr cu cazier judiciar interpretaţi de Bryan Cranston şi Kevin Hart.

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL „GEORGE ENESCU”. PROGRAMUL ZILEI

* La Sala Radio, de la ora 15:00, Orchestra Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca, dirijată de Lera Auerbach interpretează, în cadrul secţiunii Muzica secolului XXI: „Serenade for a melancholic sea” pentru trio cu pian şi orchestră de cameră şi Simfonia I de Lera Auerbach; „Zweifacher Traum / Vis dublu” pentru vioară, pian şi orchestră de cameră de Mozart-Auerbach – solişti Birgit Erz şi Karla Haltenwanger.

* La Ateneul Român:

– de la ora 16:30 susţine un concert Orchestra de Cameră Pelléas, dirijată de  Benjamin Levy, având-o ca solistă pe violonista Tasmin Little, iar în program: „Sarabandă” de Claude Debussy, Sonata a III-a pentru pian şi vioară de George Enescu, Tzigane de Maurice Ravel, Bourrée Fantasque de Emmanuel Chabrier şi Simfonia în Do de Georges Bizet;

– de la ora 22:30, orchestra Europa Galante susţine un concert de la miezul nopţii sub bagheta dirijorului Fabio Biondi, ce vă propune opera în trei acte „Silla” de Georg Friedrich Händel, având-o în rolul titular pe Sonia Prina.

* La Sala Palatului, de la ora 19:30, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin susţine al doilea concert sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski, de data aceasta alături de Corul Filarmonicii „George Enescu” şi Corul de Copii al Radiodifuziunii Române. În program: „discorso” pentru orchestră de Georg Katzer, Concertul în Re pentru vioară şi orchestră op. 77 de Johannes Brahms – solistă Julia Fischer şi Simfonia a III-a în Do de George Enescu.

* La Casa Filipescu Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151) în cadrul proiectului afiliat MUSEICORUM 2019, de la ora 19:00 începe concertul dat de Radu Vâlcu Quartet (Radu Vâlcu – chitară, Mihai balabaş – vioară, Andrei Petrache – pian şi Răzvan Florescu – percuţie).

* În Piaţa Festivalului (de lângă Ateneul Român) se transmit live concertele de la Ateneul Român (de la orele 16:30 şi 22:30) şi Sala Palatului (de la ora 19:30), iar de la ora 18:30 susţin recitaluri elevi ai liceelor de muzică din Bucureşti.

MUZICĂ. ALTE EVENIMENTE

* În cadrul serie de concerte Backyard Acoustic Season 2019, la terasa Expirat Halele Carol, deseară cântă Lucia & Pinholes. Open doors de la ora 18:00.

* Saxofonistul Cătălin Milea revine pe scena de la Green Hours după o lungă absenţă datorată periplului său în America de Sud şi vă propune, de la ora 19:30, proiectul “Pink Floyd Reimagined”, la care i se alătură Albert Tajti – pian, Michael Acker – bas şi Iulian Nicolau – percuţii.

* La Hard Rock Café, de la ora 21:30 începe „Freddie For A Day”, concert My Queen cu Dan Helciug.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.