Primăria Capitalei îi asigură pe bucureșteni că vor avea în continuare apă caldă!

Primăria Capitalei asigură bucureștenii că procesul de furnizare a apei calde se desfășoară normal, fără a fi pus în pericol de actuala situație juridică sau financiară a RADET si ELCEN.

Anunțul vine în urma declaraţiilor publice ale reprezentanţilor administratorului judiciar al ELCEN cu privire la posibilitatea de a fi sistată furnizarea agentului termic în Bucureşti.

Primarul General, Gabriela Firea:

“Am vorbit azi cu Doamna Premier Dăncilă și cu Domnul Ministru de Finanțe Teodorovici care m-au asigurat atât pe mine, ca primar general, cât și pe bucureșteni ca, sub nicio forma, Guvernul NU va fi de acord cu sistarea apei calde acum, pe timp de vară, și a apei calde și a căldurii, pe timp de iarnă, indiferent de sincopele juridice și financiare dintre Elcen si Radet.

Dincolo de declarațiile belicoase ale administratorilor ELCEN, atât cel special cât mai ales cel judiciar, sistarea livrării agentului termic în Capitală nu este, oricum, o decizie la îndemâna celor care o cer din motive strict comerciale. Vorbim aici de infrastructura critică, ce trebuie prin lege să aibă continuitate, asupra căreia NU se poate interveni.

Înțelegem că administratorul judiciar al ELCEN este o firmă care urmărește doar profitul, fiind interesată exclusiv de încasarea unor comisioane cât mai mari și nu de calitatea vieții bucureștenilor. Dar trebuie să existe o limită dincolo de care nu se poate trece, limită pe care, din păcate, reprezentanții Sierra Quadrant o depășesc în mod sistematic.

Îi asigur pe toți bucureștenii că Primăria Capitalei nu va accepta sub nicio formă impunerea unor astfel de măsuri și că va întreprinde toate demersurile necesare pentru ca livrarea agentului termic să se facă fără probleme. În acest moment, suntem în plin proces de reparații și înlocuire a țevilor vechi, unele dintre ele chiar de peste 50 de ani“.

Reamintim că ELCEN a avertizat că bucureștenii sunt în pericol să rămână fără apă caldă.
Comitetul Creditorilor ELCEN urmează să analizeze dacă va fi sistată livrarea agentului termic către RADET. Motivul ar fi refuzul Primăriei de a plăti subvenția către RADET.
Astfel, creanțele curente neîncasate de ELCEN au ajuns la 217,5 milioane lei.

Sistarea ar putea avea loc într-o lună, dacă va fi decisă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.