Peste 22 de tone de peşte şi produse din peşte, retrase din magazine

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au oprit de la comercializare peste 22 de tone de peste si produse din peste, în urma unor controale făcute la mai multe magazine din regiunea Bucureşti-Ilfov şi din județul Constanța.

In cadrul acțiunii de control au fost sancționați operatori economici, prezenți în mai multe locații din județul Constanța, precum Auchan Romania, Fisher Group, Telecamir.com, Miricos SRL, Selgros Cash&Carry, Metro Cash&Carry, Carrefour, Kaufland Romania iar de la comercializare a fost retrasă o cantitate de 20 de tone de pește și produse din pește, cu o valoare de 643.186 lei.

In regiunea Bucureşti-Ilfov, în urma controalelor pe trasabilitate, a fost retrasă o cantitate de circa două tone de peşte şi produse din peşte, fiind aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 460.000 lei şi 5 avertismente.

Printre abaterile constatate de inspectorii ANPC se numără:

  • comercializarea de peşte şi produse de peşte congelate cu gheaţă suplimentară în ambalaj, produsele având aspect de bloc compact;
  • comercializarea de peşte şi produse de peşte congelate cu acumulare cantitativă de gheaţă şi arsuri de congelare;
  • peşte şi produse de peşte congelate în ambalaje depreciate;
  • comercializarea de peşte şi produse de peşte care prezentau decolorări, miros specific, suprafaţă acoperită cu mucus şi modificări organoleptice;
  • comercializarea de produse cu data durabilităţii minimale depăşită;
  • depozitarea fără a se respecta condiţiile de temperatură menţionate pe etichetă produsului şi/sau fără existenţa stratului de fulgi de gheaţă protector.

De asemenea, unele produse nu aveau informaţii referitoare la modul de capturare şi denumirea ştiinţifică a produselor comercializate şi la faptul că peştele şi produsele din peşte fac parte din categoria alimentelor alergene, în timp ce pe alte produse preţul nu era indicat corespunzător.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.