Contra: „Un egal ar fi foarte bun”!

Selectionerul echipei nationale a României, Cosmin Contra s-ar multumi cu un rezultat de egalitate în fata Spaniei, dar a precizat cã dacã jucãtorii sãi se vor apãra tot meciul va fi greu sã tinã piept unei selectionate de un asemenea nivel.

 

 

 

 

 

 

‘Întotdeauna transmit jucãtorilor înaintea meciurilor cã vreau sã câstig indiferent de adversar. Dacã la sfârsitul celor 90 de minute as fi multumit cu un egal cu Spania? Trebuie sã zic cã da, nu pot sã nu fiu realist. Un egal la sfârsitul celor 90 de minute ar fi foarte bun. Dar înainte de meci eu le transmit jucãtorilor cã trebuie sã facã totul pentru a câstiga. Este clar cã Spania va domina partida. Spania dominã orice adversar în momentul de fatã. De aceea e important sã fim 100% din toate punctele de vedere. Am în minte câteva formule de prim unsprezece. Am în minte cam 90% dintre jucãtori, la fel planul tactic si cum vom începe. De asemenea, dacã primim gol cu ce putem sã venim în plus. Trebuie sã avem curaj sã le punem probleme când avem mingea. Dacã ne vom apãra tot meciul va fi greu sã tinem piept Spaniei’, a afirmat el.

Meciul cu Spania este unul special pentru Cosmin Contra. ‘E un meci mai special, desi toate sunt speciale pentru mine la echipa nationalã. Dar acesta este un pic mai special pentru cã Spania este a doua mea casã, familia mea trãieste la Madrid, bãiatul meu s-a nãscut acolo, cunosc multi jucãtori din actuala echipã a Spaniei, pe unii i-am si antrenat… deci e clar cã e un pic mai special datã fiind apropierea mea fatã de fotbalul spaniol’, a precizat el.

Contra a mentionat cã este cu sufletul alãturi de fostul selectioner al Spaniei, Luis Enrique, a cãrui fiicã a decedat în urmã cu câteva zile. ‘Imediat când s-a întâmplat am scris pe retelele de socializare ce am simtit. E o tragedie enormã ce s-a întâmplat în familia lui Luis Enrique. Eu, ca si altii, am avut plãcerea sã fiu adversarul lui Luis Enrique. Ne cunoastem, îmi pare rãu pentru ce i s-a întâmplat si sunt alãturi de el în aceste momente grele’, a spus Contra.

 

 

 

 

Fotbalistul echipei nationale a României, Vlad Chiriches, a declarat cã el si colegii sãi trebuie sã se ridice la cel mai înalt nivel în partida cu Spania pentru a obtine un rezultat pozitiv.

‘Stim foarte bine cã întâlnim cea mai bunã echipã a grupei. Spania are jucãtori de mare calitate, are o posesie foarte bunã si stim cã ne va pune în dificultate. Dar trebuie sã avem atitudine bunã si sã ne ridicãm la cel mai înalt nivel al nostru în acest meci. Asa cred cã putem sã egalizãm putin puterile. Spania formeazã o echipã puternicã, orice jucãtor din nationala lor e puternic. Dar îl cunosc foarte bine pe Fabian Ruiz ( fost coleg la Napoli) si stiu cã e un jucãtor extraordinar’, a spus Chiriches.

 

 

 

 

‘Sunt foarte fericit cã sunt la nationalã, am trecut prin momente mai grele în ultimul an si nu am reusit sã vin. Dar sunt bine acum, sunt bine fizic si fericit cã sunt iar printre bãieti. Eram OK si înaintea transferului ( la Sassuolo), dar îmi dã încredere faptul cã acum calitãtile mele sunt recunoscute si de altii. Sunt fericit de transfer, dar eu acum mã gândesc la ce am de fãcut la echipa nationalã. Sper ca toti cei 55.000 de suporteri care vor fi pe stadion sã ne împingã de la spate, sã ne ajute sã facem un joc bun, sã ne dea putere sã iesim de pe teren cu un rezultat pozitiv. Si sper sã ne obisnuim si la Campionatul European de anul viitor sã ne simtim la fel’, a adãugat el.

 

 

 

 

Potrivit Agerpres, Chiriches regretã retragerea lui Cristian Sãpunaru de la prima reprezentativã: ‘Îmi pare rãu de decizia lui Cristi Sãpunaru. Îi doresc tot binele din lume în tot ceea ce va face în continuare în cariera lui. Dar, asa cum a spus si el, vine o generatie nouã din urmã care poate sã facã fatã la echipa nationalã’.

Echipa nationalã a României întâlneste selectionata Spaniei maine de la ora 21:45, pe Arena Nationalã din Bucuresti si Malta, în 8 septembrie (ora 19:00), pe Stadionul ‘Ilie Oanã’ din Ploiesti, în cadrul grupei F a preliminariilor EURO 2020.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.