Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 3 septembrie

CINEMA

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 20:30 rulează drama biografică „Victoria şi Abdul”, regizată de Stephen Frears, ce spune cu umor povestea extraordinară a unei prietenii ieşite din tiparele vremii dintre Regina Victoria aflată în ultimii ani ai existenţei sale, interpretată de Judi Dench, şi Adbul Karim, un funcţionar venit din India jucat de Ali Fazal, pentru a lua parte la Jubileu de Aur al suveranei, şi care va deveni favoritul acesteia, şocând, astfel, curtea regală.

* Evenimentul Cinema în aer liber a programat, de la ora 20:30, pe Insula Artelor din Parcul Titan, proiecţia thriller-ului „Blow-up”, capodoperă a lui Michelangelo Antonioni distinsă în 1967 cu premiul Palme d’Or, în care David Hemmings interpretează pe Thomas, un fotograf londonez extrem de talentat, dar fără vreun scop în viaţă, care, fotografiind întâmplător un cuplu în parc, devine martorul involuntar al unei crime pe care o descoperă folosind tehnica fotografică ce dă titlul filmului şi care scoate în evidenţă detalii nebănuite prin măriri succesive.

* În Parcul Crângaşi în cadrul programului Cinema sub stele, de la ora 21:00 este proiectată comedia dramatică bazată pe fapte reale „Tag: Dă-o mai departe”, încă o dovadă a nebuniilor pe care le pot face unii oameni pentru a rămâne în fruntea clasamentului. Cu: Annabelle Wallis, Jeremy Renner, Jon Hamm, Leslie Bibb, Rashida Jones, Isla Fisher, Ed Helms

 

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL „GEORGE ENESCU”. PROGRAMUL ZILEI

* La Ateneul Român, de la ora 17:00, Orchestra Naţională Simfonică a Radiodifuziunii Poloneze susţine un concert dirijat de Lawrence Foster, ce-l are ca solist pe pianistul Szymon Nehring, laureat al Concursului Internaţional „Arthur Rubinstein” în 2017. În program: „Solstice” pentru orchestră de Adrian Pop, Concertul nr. 1 în mi pentru pian şi orchestră de Frédéric Chopin şi Concertul pentru orchestră de Witold Lutosławski.

* La Palatul Cantacuzino – Muzeul Naţional George Enescu, de la ora 18:30, Ansamblul Clarino interpretează: De Caelo – pentru 6 clarinete de Dan Dediu; Reveniri pe Altair II –pentru 2 clarinete de Roman Vlad; Metabole III – pentru 5 clarinete şi Wonderland – pentru clarinet solo şi cvintet de clarinete de Doina Rotaru; Parallel Destinies – pentru clarinet bas, clarinet, contrabas şi bandă de Octavian Nemescu; Fatum – pentru sextet de clarinete de Nicolae Brânduş.

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2) în cadrul proiectului afiliat MUSEICORUM 2019, de la ora 19:00 începe un recital de pian şi vioară dat de Ioana Delioran şi Mircea Lazăr, care interpretează trei sonate de W.A. Mozart: în Do (KV 296), în Sol (KV 379) şi Si bemol (KV 378).

* La Sala Palatului, de la ora 20:00 London Symphony Orchestra susţine un al doilea concert dirijat de Gianandrea Noseda la care participă Corul Academic al Radiodifuziunii Române, soprana Diana Damrau şi tenorul Cosmin Ifrim. În program: „Vox Maris” de George Enescu, „The Hidden Place” – ciclu de cântece pentru soprană şi orchestră de Iain Bell, „Four Sea Interludes and Passacaglia” din „Peter Grimes” de Benjamin Britten şi scena finală din opera „Capriccio” de Richard Strauss.

* În Piaţa Festivalului (de lângă Ateneul Român) se transmit live concertele de la Ateneul Român (de la ora 17:00) şi Sala Palatului (de la ora 20:00), iar de la ora 19:10 susţin recitaluri elevi ai liceelor de muzică din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.