Atentat la Ambasada Romaniei la Kabul!

KABUL / Agerpres (Xinhua/Rahmatullah Alizadah)

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în urma unui atac terorist care a vizat campusul în care se află ambasada, anunţă MAE.

Institutia condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist şi reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului, în toate formele sale de manifestare.

Ministrul Ramona Mănescu a avut o convorbire telefonică cu şeful misiunii diplomatice a României la Kabul şi rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar.
”Ministerul Afacerilor Externe este alături de familiile colegilor noştri. Transmitem sincere condoleanţe familiei victimei şi recuperare rapidă persoanei rănite”, menţionează MAE.
Atât şeful misiunii diplomatice, cât şi şeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuaţi într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol.
Ministrul Ramona Mănescu a explicat la Antena 3 că atacul a început în seara de 2 septembrie şi a fost unul susţinut, cu maşini capcană, cu mitraliere, durând câteva ore. Spre dimineaţă oamenii au fost evacuaţi, iar acum sunt în siguranţă într-un campus NATO.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.