Uraganul Dorian a lovit arhipelagul Bahamas

Uraganul Dorian a lovit duminică Bahamas cu ploi torenţiale şi vânturi cu viteze de 300 de kilometri pe oră.

Furtuna a crescut în intensiate şi a ajuns la nivelul 5 din 5, considerat catastrofal de Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite.

Potrivit NHC, al cărui sediu se află în Miami, Dorian a egalat recordul, care data din 1935, celui mai puternic uragan din Atlantic atunci când a ajuns la ţărm, fiind posibile distrugeri masive.

Premierul din Bahamas, Hubert Minnis, a spus ieri că mulţi oameni încă refuză să evacueze zonele afectate.

Preşedintele american, Donald Trump, a lansat un apel la cea mai mare vigilenţă în faţa acestui fenomen climatic „foarte, foarte puternic”.

Filmări ale unor localnici arată printre efectele uraganului: case scufundate în ape, cu acoperişuri smulse, bărci răsturnate şi dărâmături plutind pe ape.

După Bahamas, uraganul ar urma să se apropie de coasta de est a Floridei (sud-estul Statelor Unite) .

A fost declarată stare de urgenţă în 4 state: Florida, Georgia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud.

Statul Florida, al cărui teritoriu constă în principal într-o peninsulă din sud-estul Statelor Unite, se află în fiecare an în prima linie în calea furtunilor care se formează în sezonul uraganelor.

Cu un relief foarte plat, litoralul din Florida este ameninţat constant de riscul de creştere a nivelului apelor. Relieful din centrul peninsulei este caracterizat, de asemenea, prin altitudini foarte mici. Pentru locuitorii din Florida, principala ameninţare o reprezintă inundaţiile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.