Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 2 septembrie

CINEMA

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 20:30 rulează filmul de aventuri SF girl power „Captain Marvel”, al cărui personaj titular, interpretat de actriţa Brie Larson, este fostul pilot în U.S. Air Force Carol Danvers, ce devine unul dintre cei mai puternici eroi ai galaxiei. După un stagiu de pregătire în Starforce, o unitate militară de elită de pe planeta Kree, Carol se întoarce pe Pământ, cu o mulţime de întrebări fără răspuns despre trecutul şi identitatea ei. Abia sosită, ea e prinsă în mijlocul unui conflict intergalactic între două rase de extratereştri, având planeta noastră drept miză şi câmp de bătaie.

* În Parcul Crângaşi în cadrul programului Cinema sub stele, de la ora 21:00 este proiectată drama „The Mule / Curierul traficanţilor” regizată de Clint Eastwood, care şi interpretează rolul principal, Earl Stone, un veteran de 80 de ani alienat şi ajuns horticultor în pragul falimentului, moment în care i se oferă oportunitatea de a câştiga bani doar pentru a conduce dintr-o locaţie în alta. Fără să realizeze în ce se bagă, Earl descoperă prea târziu că tocmai a devenit curier pentru un cartel mexican care se ocupă cu traficul de droguri. Însă îşi face treaba atât de bine, încât este promovat la lucru în echipă alături de un traficant. Inevitabilul se produce şi Earl intră sub lupa inspectorului anti-drog Colin Bates, în timp ce greşelile trecutului îl prind din urmă şi îi complică şi mai tare existenţa.

* Tot de la ora 21:00, la terasa Fabrica Gastropub (Splaiul Unirii, nr. 160) are loc ultima proiecţia Paramaount Channel din această vară, ce vă propune celebrul film „The Godfather: Part II”, în care Francis Ford Coppola duce mai departe saga familiei Corleone. Cineastul colaborează din nou cu scriitorul Mario Puzo, pentru a prezenta două poveşti întreţesute: cea a umilelor începuturi ale clanului sicilian şi a ascensiunii în New York a tânărului Don Vito, interpretat acum într-un rol secundar premiat cu Oscar de Robert De Niro, şi cea a ascensiunii lui Michael, noul Don al clanului jucat de Al Pacino.

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL „GEORGE ENESCU”. PROGRAMUL ZILEI

* La Ateneul Român:

– de la ora 17:00, în foaier, lansarea volumului „Marina, Marina, Marina – Marina Krilovici, Biografia unei mari artiste” de Alice Năstase Buciuta şi întâlnire cu personajul titular;

– tot de la ora 17:00, în sală, recitalul mezzosopranei Joyce DiDonato, acompaniată la pian de David Zobel;

* La Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României, de la ora 18:00, recitalul gratuit al violonistei Luminitza Petre, acompaniată la pian de Mihai Ungureanu, având în program: Trei romanţe pentru vioară şi pian de Clara Schumann, Arii în caracter popular românesc pentru vioară solo de George Enescu şi Sonata în Lar pentru vioară şi pian de Cesar Franck;

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2) în cadrul proiectului afiliat MUSEICORUM 2019, de la ora 19:00 începe o „Seară albaneză”.

* La Sala Palatului, de la ora 20:00 susţine un concert London Symphony Orchestra dirijată de Gianandrea Noseda. În program: Preludiul operei „Oraşul invizibil Kitej” de Rimski-Korsakov, Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în sol de Prokofiev – solist Denis Matsuev şi Simfonia a VI-a în si de Şostakovici.

MUZICĂ. ALTE EVENIMENTE

* Concertul extraordinar „Cântece celebre & ritmuri evreieşti pe corzi de violoncel”, organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, cu prilejul Zilelor Europene ale Culturii Iudaice, este susţinut, de la ora 17:00, la Templul Coral, de Andrei Kivu şi Sergiu Marin. De asemenea, două melodii evreieşti foarte frumoase sunt interpretate de către Alexandrina Chelu (Comunitatea Evreilor din Oradea).

* De la ora 19:30, la Green Hours cântă BLUESCORE, un trio dinamic iniţiat de bateristul american de origine română Liviu Pop, din care mai fac parte Hanno Hoefer (chitară/voce) şi Raul Kusak (Hammond organ) şi al cărui repertoriu este compus în majoritate din piese clasice de muzica de blues şi soul, dar care propune incursiuni şi în alte stiluri muzicale: jazz, funk şi rock.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.