Ivan Patzaichin aduce AUR pentru România!

Astăzi, în cadrul ultimei zile a RowmaniaFest – Festivalul Bărcilor cu Vâsle, s-a oficializat Alianța Apele Unite ale României – AUR 2030, un parteneriat între Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

În cadrul conferinței naționale pentru conștientizarea rolului râurilor în consolidarea comunităților durabile, Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului de Dezvoltare Durabilă, a vorbit despre cele 17 obiective din Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României și despre importanța colaborării între toți factorii de decizie.

Reprezentantii administrației locale, Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, si Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, au spus că Rezervația Biosferei Delta Dunării are nevoie urgent de politici guvernamentale mult mai consistente și de alocări bugetare directe și dedicate.

S-a vorbit despre importanța râurilor din România care trebuie redate oamenilor, despre piedicile legislative, dar și despre felul în care oamenii, mai ales tinerii, trebuie educați astfel încât să protejeze apele, natura in general în folosul comunității.

Ivan Patzaichin a reiterat necesitatea amenajării unui canal olimpic la Tulcea și a vorbit despre importanța Alianței AUR pentru România și despre modul în care apa trebuie să unească, nu să separe comunități.

Asociația Comunelor din România a anuntat înființarea Ordinului ACOR pentru AUR care va răsplăti inițiative care au în centrul atenției apa.

Partea a doua a conferinței a fost mai aplicată și a continut exemple de bune practici despre evenimente și proiecte din toată țara, care au schimbat aspectul unor zone și au integrat râurile în viața locuitorilor.

Simbolic, toți participanții la conferința s-au aliat si au parafat Alianța pentru AUR, semnând pe harta Apelor Unite ale României.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.