A XX-a ediție a Zilelor Europene ale Culturii Iudaice la București

Foto: Cristina Toma

Federația Comunităților Evreiești din România-Cultul Mozaic, Comunitatea Evreilor București , Teatrul Evreiesc de Stat, American-Jewish Joint Distribution Committee și Fundația Caritatea îi invită pe bucureșteni să ia parte la cea de-a XX-a ediție a Zilelor Europene ale Culturii Iudaice, sărbătorite astăzi și luni.

Manifestarea a fost inițiata în 1999 cu scopul de a face cunoscute moștenirea culturală și istorică evreiască la cultura europeană, cultură denumită de istorici dar și de filosofii contemporani ca iudeo-creștină.

La cea de-a XX-a ediție, evenimentul are loc în comunitățile evreiești din 34 de țări: Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Foto: Cristina Toma

Astfel, astăzi, la Templul Coral din București din Strada Sfânta Vineri nr. 9-11 va avea loc un eveniment care va cuprinde muzică, poezie dar și umor și care va începe la ora 10.00, cu un concert al formației Bucharest Klezmer Band.

Programul muzical continuă cu o selecție din repertoriul corului Hazamir, organizat de CEB și Centrul Comunitar Evreiesc . Ambele formații sunt conduse de dirijorul Bogdan Lifșin, avându-l ca manager pe Silvian Horn, vicepreședintele Comunitații Evreilor din București.

Urmează un moment liric și muzical, intitulat „Glasuri feminine din lirica evreiască”, realizat cu participarea extraordinară a actriței Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat, și a orchestrei aceluiași teatru, invitat special fiind actrița Ana Maria Donosa.

Zillele Europene ale Culturii Evreiești vor continua luni, de la ora 17.00, tot la Templul Coral, unde va avea loc un concert pentru două violoncele, arcușurile fiind mânuite de Andrei Kivu și Sergiu Marin, acompaniați vocal de invitata specială, Alexandrina Chelu.

La ambele manifestări, intrarea este gratuită.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.