Halep pierde meciul cu Townsend la US Open!

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) pierde în trei seturi partida cu americanca Taylor Townsend (23 de ani, 116 WTA), din turul II la US Open.

Primul set a fost o formalitate și a fost câștigat rapid de Simona Halep cu 6-2, sub privirile din tribună ale Nadiei Comăneci.

În setul 2, Simona a slăbit ritmul și i-a permis adversarei să câștige teren și, implicit, încredere. Pentru prima dată în meciurile cu Simona, americanca reușește să câştige un set! A fost unul cu 9 lovituri câştigătoare şi 7 greşeli neforţate. În schimb, Simona a greşit de 11 ori.

În setul 3 am văzut o Simona nervoasă, care a lovit cu putere racheta de teren, în încercarea de a o distruge… și, o dată cu ea, și seria neagră în care a intrat. Townsend este foarte agresivă, nu o slăbește deloc pe jucătoarea noastră și o conduce cu 3-2, după ce a luat un break la zero. Diferența se păstrează și Taylor ajunge la 5-3, la un punct de o mare victorie în fața Simonei Halep. Se află practic în transă, în momente în care toate loviturile sunt aproape perfecte, iar Simona nu găsește soluții!

Simona își face serviciul și reduce diferența, dar trebuie să facă față momentului în care americanca servește pentru meci! Cu sânge rece, Simona salvează două mingi de meci și reușește să câștige punctul pe serviciul adversarei: 5 5.

La 6-5, Simona arată retururi de mare campioană și are minge de meci… pe care o ratează! Taylor Townsend nu îi mai permite să se detașeze, își face serviciul și trimite meciul în tie break!

Townsend vine des la fileu și acoperă foarte bine terenul, dar Simona face singurul lucru posibil: nu îi permite să se distanțeze și are retururi extraordinare. Cu toate acestea, nu poate să oprească dominația și hotărârea de care a dat dovadă americanca: 7 – 5 în tie break!

Taylor Townsend, locul 116 WTA, a venit din calificări și a învins-o, în primul tur, pe Katerina Kozlova din Ucraina, locul 74 WTA – cu scorul de 3-6, 6-3, 6-2.

Cu Townsend, Halep a jucat de trei ori şi a câştigat de fiecare dată în două seturi, ultima oară la Miami, în acest an, în turul al doilea, scor 6-1, 6-3. În 2017, la Cincinnati, românca a triumfat cu 6-4, 6-1, în turul al doilea, iar în 2019, cu 6-3, 6-1, la Roland Garros, tot în turul al doilea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.