Simona Halep – debut dificil la US Open 2019

Debut dificil pentru Simona Halep la US Open, unde a avut nevoie de trei seturi si aproape 2 ore pentru a o învinge pe Nicole Gibbs (SUA): 6 3, 3 6, 6 2.

Simona a început cu un break, dar nu și-a păstrat multă vreme avantajul. Gibbs a egalat la 3, după care a urmat o serie de trei ghemuri ale sportivei noastre: 6 3 Halep.

În setul doi, Simona i-a permis adversarei să se desfășoare, aceasta a luat repede breakul și s-a desprins la 4-1. La 5-2, Gibbs a ratat 6 (șase) mingi de set, dar Simona nu a reușit să se opună și celei de-a șaptea, care a venit două puncte mai târziu: 6 3 Gibbs.

Setul 3 a fost momentul de resetare, când Simona a revenit la lovituri tăioase și a reintrat, practic, în meci. A început cu break, apoi și-a menținut avantajul, a mai facut un break si s-a distanțat la 4-1. La 5 2, Simona a avut 3 mingi de set si a

Halep are un istoric nu foarte fericit la US Open: în ultimii doi ani a fost eliminată de fiecare dată în turul I la această competiţie. Adversara ei, americanca Nicole Gibbs, s-a calificat pe tabloul principal din postura de lucky loser, după ce a fost învinsă în finala calificărilor de Shuai Peng (169 WTA), scor 3-6, 6-4, 3-6.

Gibbs s-a confruntat cu probleme delicate de sănătate în 2019, ea fiind diagnosticată cu cancer la glandele salivare.

Gibbs s-a calificat pe tabloul principal din postura de lucky loser. Americanca a fost învinsă în finala calificărilor de Shuai Peng (169 WTA), scor 3-6, 6-4, 3-6

Halep și Gibbs s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, în șaisprezecimile de finală de la Shenzhen 2018. Simona s-a impus cu 6-4, 6-1.

Simona Halep o va întâlni în turul 2 pe câștigătoarea dintre Taylor Townsend (116 WTA) și Kateryna Kozlova (76 WTA).

sursa foto: captura Eurosport

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.