Klaus Iohannis respinge remanierea propusă de premier!

Foto: Grigore Popescu/Agerpres

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a declarat, după anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis, că Guvernul pe care-l conduce își va continua activitatea și că va merge în Parlament să obțină susținerea necesară pentru a-și duce mandatul până la capăt.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că nu acceptă nicio propunere de remaniere a Guvernului.

”În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern, nu doar pentru că acest Guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis consideră că actualul Guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament, astfel că a solicitat ca această procedură să fie declanşată.

„După alegeri, cu o nouă majoritate în mod constituţional, putem face mult mai mult împreună. Până atunci, astăzi, actualul Guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament printr-o procedură pe care le solicit să o declanşeze […] Dacă noua configuraţie a Guvernului nu va fi aprobată, îi asigur pe români că există soluţii corecte, democratice şi constituţionale pentru ca România să nu intre într-o criză profundă”, a declarat Klaus Iohannis.

„Partidele de opoziţie, toate, trebuie să aibă o poziţie rezonabilă în caz de criză”, a mai spus Klaus Iohannis.

Reamintim că, săptămâna trecută, Comitetul Executiv al PSD a validat ca propuneri de noi miniştri pe Dana Gîrbovan la Justiţie, Şerban Valeca la Educaţie şi Mihai Fifor la Afaceri Interne.

De asemenea, au fost validate ca propuneri de vicepremier, Ana Birchall la parteneriate strategice şi Iulian Iancu, pe probleme economice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.