Cele mai importante proiecte aprobate in Consiliul General al Capitalei!

Foto: Adriana Baciu

La sedinta de astazi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti a existat un singur subiect asortat gradelor de afara: Proiectul de Master Plan pentru sistemul de management integrat al deseurilor.

Pe de-o parte, opozitia a atras atentia asupra faptului ca nu exista, la acest moment, proiecte viabile care sa incurajeze reciclarea si ca solutia incineratorului inseamna cenusa extrem de toxica pentru populatie. In plus, fiind vorba de bani europeni, apare obligativitatea preluarii spre incinerare a deseurilor si din alte zone, nationale sau comunitare, ceea ce se traduce prin poluare suplimentara a Bucurestiului.

Raspunsul majoritatii: inca nu se cunoaste tipul incineratorului, fiind vorba deocamdata de un proiect, ca au fost consumate etapele dezbaterii publice si ca a fost obtinut avizul de mediu. In acelasi timp, este o abordare integrala pentru Bucuresti si Ilfov, nefiind vorba despre supradimensionare, ci de estimarea facuta pentru anul 2035. In plus, incineratoare functioneaza si in alte tari europene, Suedia are 32 de modele mai vechi, a inchis patru si a construit alte sase. Iar solutia aceasta a fost aleasa in urma analizei tuturor optiunilor.

Cum era de asteptat, proiectul a fost aprobat.

De vot pozitiv a avut parte PMB si pentru afilierea la Saptamana Europeana a Mobilitatii. Astfel, duminica, 22 septembrie, va fi restrictionat traficul auto pe b-dele Unirii si Decebal. Vor putea circula numai autovehiculele care au obtinut „permis de la autoritati”.

Tot astazi, pentru reducerea accidentelor auto, a fost aprobat acordul de asociere al PMB cu Universitatea Politehnica in scopul realizarii unui pasaj suprateran care sa lege campusul universitar de Complexul de camine Regie si Baza Sportiva „Noul Local”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.