Ultima seară a Festivalului Internațional ”Cerbul de Aur”!

Seara de folclor a reunit duminică cei mai apreciați artiști, în cele trei părți ale spectacolului.

Pe scena din Piaţa Sfatului, muzica populară românească ne-a amintit de vechile cântece ale lăutarilor. Totodată, folclorul tradițional s-a împletit cu limbajul muzical modern, dând naștere unui show inedit.

Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu, Nea Dudu, Taraful de la Mîrsa cu Nea Vasile, Floarea Calotă, Iulia Mihai cu Taraful de Caliu, Raluca Radu, Mihai Teacă, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ion Ghiţulescu sunt doar câțiva dintre artiștii care ne-au adus aminte de melodii celebre, acompaniați de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros.

În a doua parte a spectacolului, folclorul a pășit în modernitate, teme populare cunoscute fiind reinterpretate și reorchestrate.

Loredana și trupa Agurida au susținut un show electrizant, realizat cu sprijinul Orchestrei „Lăutarii”.

„Orice experiență este frumoasă în viaţă şi trebuie să o trăim acum şi nu cu regrete sau cu gândul la ce se va întâmpla. Acest moment este foarte important şi sunt fericită că sunt aici”, spune Loredana.

Foto: Razvan Petre

Lidia Buble a construit un moment frumos împreună cu orchestra „Lăutarii” din Chișinău şi a cântat două piese îndrăgite din repertoriul Mariei Tănase.

„Nu am îndrăznit să visez că am să cânt vreodată pe această scenă. Îmi aduc aminte că, atunci când eram mică nu aveam televizor acasă și, când începea Cerbul de Aur, mergeam prin vecini împreună cu frații mei să ne uităm. Vremuri faine! Acum numai la gândul că urmează să urc pe această scenă… mă încearcă atâtea sentimente frumoase”, spune Lidia Buble.

O altă invitată a serii de folclor a fost Alexandra Ungureanu, care în urmă cu 11 ani a fost primul artist care se apleca asupra folclorului pentru a-l combina cu muzica de club.

Tot în această seară, marea artistă a generației de aur a muzicii lăutăreşti, Gabi Luncă, a cântat în direct la Televiziunea Română. Cu această ocazie, Gabi Luncă a scris o melodie nouă, cu un mesaj impresionant.

Seara a ajuns la final alături de maestrul Gheorghe Zamfir și invitaţii săi, cu show-ul “Zbor de Ciocârlie”, un concept original Proiect K1 despre mitul creatorului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.