Rusia va avea, pe străzi, taxiuri fără șofer!

arhiva

Mașinile autonome, pe care mai toată lumea le-a văzut la televizor, rulează acum pe străzi. Gigantul moscovit Yandex a introdus în Rusia taxiurile autonome.

În următorii doi ani, pe străzi, vor circula 1.000 astfel de vehicule fără șofer. Din motive de siguranță, această mașină autonomă are, deocamdată, un șofer, dar deciziile ca frâna, accelerația sau orice altă acțiune aparțin exclusiv autoturismului.

Firma testează în trafic taxiurile autonome de un an. Pe străzile din Moscova au fost introduse în circulație 35 asemenea vehicule. Iar în toată Rusia, flota numără 90 de mașini.

„Estimăm că va mai dura între 5 și 7 ani până când câteva procente din curse vor fi efectuate cu taxiuri autonome. Iar noi nu vom mai fi atât de uimiți de apariția acestor vehicule. Ele vor deveni ceva obișnuit”, afirmă Dimitri Polisciuc, reprezentant al companiei Yandex.

La Moscova se testează, în prezent, și tramvaie autonome. În prima fază de testare, vehiculul este lăsat să frâneze singur dacă detectează persoane pe linie. Tramvaiul este echipat cu computer de bord performant, cameră video și numeroși senzori.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.