Șase grădinițe din sectorul 4, aflate în clasa I de risc seismic, vor fi reconstruite

Sursa foto: Adriana Baciu

Șase grădinițe din sectorul 4, aflate în clasa I de risc seismic, vor fi reconstruite. Cinci dintre ele vor fi demolate complet, iar la a șasea se vor face reparații capitale și se va construi un nivel în plus.

Astfel, de la 1 septembrie, cele 44 de grupe de preșcoalri vor fi relocate la alte grădinițe.

‘Clădirile a 5 dintre aceste grădiniţe vor fi demolate, în locul lor urmând să fie ridicate noi construcţii. În cazul celei de-a şasea, vorbim despre reparaţii capitale- consolidare, reabilitare, termoizolare -, urmând a se construi şi un nivel în plus, pentru ca numărul de grupe să poată fi extins. Pentru că astfel de lucrări nu se pot executa cu copiii în grădiniţe, am decis ca, de la 1 septembrie, să relocăm, timp de un an, cele 44 de grupe de preşcolari din cele 6 grădiniţe în spaţii special amenajate pentru ca celor mici să le poată fi asigurat accesul la educaţie, în cele mai bune condiţii’, a explicat Ana Maria Mocăniţă, directorul general al Direcţiei de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4.

Astfel:
– Grădiniţa Şcolii nr. 194, din Str. Alexandru Obregia, nr. 7, va fi mutată temporar în spaţii amenajate la aceeaşi adresă.
– Grădiniţa ‘101 Dalmaţieni’ (str. Aliorului nr. 5) va fi relocată în spaţiile ultra-moderne din strada Poştalionului 97-101, care au găzduit, în anul şcolar trecut, o altă grădiniţă din Sectorul 4 relocată pentru consolidare – ‘Înşir’te mărgărite’. De altfel, tot în spaţiile din Poştalionului 97-101 va fi mutată temporar şi Grădiniţa Şcolii ‘Avram Iancu’, din str. Stupilor, nr. 1.

În cazul acestor grădiniţe, Primăria Sectorului 4 va asigura transportul gratuit al copiilor şi al părinţilor ce-i însoţesc – dimineaţă, la prânz şi seara, la orele programate de directorul grădiniţei.

– Grădiniţa Şcolii Nr. 96 (strada Rezonanţei, nr. 2) va fi relocată în Centrele de Incluziune Socială (CIS) situate în şos. Berceni, nr. 12A.

– Grădiniţa Şcolii Gimnaziale Nr. 308 (str. Izvorul Oltului, nr. 3) va fi mutată temporar în spaţii amenajate la Şcoala ‘Emil Racoviţă’, din Strada Emil Racoviţă, nr. 1, respectiv, la Şcoala nr. 165, pe Aleea Slătioara nr. 8.

– Grădiniţa nr. 30 va fi relocată în spaţii amenajate la Şcoala nr. 100, din Calea Văcăreşti, nr. 296.

Investiția se ridică la 66 de milioane de lei, fonduri guvernamentale, obţinute de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi cofinanţare de la bugetul local, spune primarul Daniel Băluță.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.