Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 23 august

CINEMA

* În acesta week-end, la Happy Cinema, din Liberty Center (Şos. Progresului, nr. 151-171) este proiectat în fiecare seară, de la ora 19:00, filmul documentar „Young Picasso”, în care cineastul Phil Grabsky explorează influenţa a trei oraşe – Malaga, Barcelona şi Paris – asupra artistului Pablo Picasso.

* De astăzi până pe 8 septembrie în Parcul Crângaşi se desfăşoară, pentru al treilea an consecutiv, evenimentul Cinema sub stele, organizat de Centrul Cultural European Sector 6. Prima proiecţie, ce are loc deseară, de la ora 21, aduce pe ecran filmul de acţiune „Skyscraper / Infernul din zgârie-nori”, de Rawson Marshall Thurber, în care Dwayne Johnson interpretează pe fostul agent FBI şi veteran de război Will Sawyer, comandant al unităţii de negociatori pentru situaţii care implicau ostatici, care acum este consultant independent pentru securitatea clădirilor zgârie-nori şi se trezeşte implicat, fără voia lui, într-un incendiu catastrofal chiar în clădirea pe care fusese chemat să o inspecteze. În scurt timp îşi dă seama că acest incendiu i se înscenase de către forţe necunoscute, aşa că prioritatea lui acum este să afle cine şi cu ce motiv îl voia mort şi să-şi scoată şi familia rămasă captivă în infernul dezlănţuit în acea clădire colosală.

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21:00 rulează filmul de aventuri SF „Aquaman” în care Jason Momoa interpretează pe Arthur Curry, erou pe pământ şi apărător al adâncurilor care va trebui să îşi dezvăluie adevărata identitate şi să îşi folosească puterile pentru a ajuta omenirea şi să îşi accepte statutul predestinat, acela de rege al Atlantidei. Din distribuţie mai fac parte Amber Heard, care o interpretează pe neînfricata luptătoare Mera; Willem Dafoe în rolul consilierului regal Vulko; Patrick Wilson ca Orm, actualul conducător al regatului subacvatic; Dolph Lundgren ca Nereus şi Nicole Kidman în rolul mamei lui Arthur.

* Tot de la ora 21:00, evenimentul Cinema în aer liber a programat proiecţia pe Insula Artelor din Parcul Titan a dramei „Războiul rece” de Paweł Pawlikowski, premiat la Cannes pentru cea mai bună regie, film cu o imagine şi o muzică extraordinar de frumoase ce prezintă povestea de dragoste imposibilă dintre doi oameni, interpretaţi de Joanna Kulig şi Tomasz Kot, care nu pot fi împreună, dar nici nu pot trăi unul fără celălalt, în timpul războiului rece din Polonia, Germania, Iugoslavia şi Franţa.

MUZICĂ

* Alături de Vintilă Mihăilescu – Cântece care ne-au însoţit istoria este concertul caritabil oferit de Grigore Leşe şi Lăutarii din Gorj în favoarea marelui antropolog, programat, de la ora 19:00 la Sala Radio.

* Tot de la ora 19:00, la Quantic Club se deschid porţile pentru o încălzire înaintea festivalului Posada Rock 2019, la care participă două trupe câştigătoare ale concursului de la Câmpulung Muscel: Untold Faith şi Focuri.

* Tot o încălzire, însă pentru Fall in Love Festival, începe de la ora 22:00 şi în Control Club, muzica fiind asigurată de Ada Kaleh, Soundopamine (DJ Set) şi FIlipp.

* Tya susţine un live performance, de la ora 22:00, la terasa Hard Rock Café.

* La terasa Berăriei H, începând cu ora 22:30 sunteţi invitaţi la o Serată Machedonească de zile mari cu formaţia Gramoste, compusă din: Tomi Caramitru – lead vocal, Alexandru Libu – clape, backing vocal, George Arnăutu – armonică, Sorin Lupci – chitară, backing vocal.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.