Proiect PMB: o nouă bază sportivă pentru Universitatea Politehnica

Sursa foto: www.upb.ro

Municipiul Bucureşti s-ar putea asocia cu Universitatea Politehnica din Bucureşti pentru a realiza un pasaj pietonal şi o bază sportivă. Un proiect în acest sens se află pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 27 august.

Pasajul pietonal suprateran va face legătura între Campusul UPB şi Complexul de cămine Regie. Finanţarea investiţiei va fi asigurată de către Municipiul Bucureşti.

Pasajul pietonal suprateran va traversa râul Dâmboviţa, arterele de circulaţie şi trotuarele de pe ambele sensuri ale Splaiului Independenţei. Acesta va permite traversările pietonale în siguranţă între cele două zone de pe Splaiul Independenţei, putându-se astfel diminua staţionările la semafoarele pentru trecerile de pietoni de pe cele două sensuri de circulaţie.

În ceea ce priveşte baza sportivă, terenul propus pentru investiţie este situat pe Splaiul Independenţei nr. 313 şi are o suprafaţă totală de 10.000 mp.

„În prezent, pentru cei peste 29.500 de studenţi ai universităţii spaţiile sunt insuficiente pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică şi sport, cât şi a activităţilor sportive în aer liber. Suprafeţele de joc ale terenurilor şi spaţiilor anexe existente nu se pot adapta practicării mai multor ramuri sportive”, se arată în raportul de specialitate.

Terenul de sport va avea o dimensiune de 90×50 m, sistem de iluminare pe timpul nopţii, vor exista vestiare, magazine şi tribune cu 100 de locuri. Pista de alergare cu tartan va avea o dimensiune de 10×100 m, iar alte două terenuri de sport multifuncţionale vor fi de 17×34 m.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.