Cinema, muzică şi expoziţii, evenimente din Bucureşti de astăzi, 21 august

CINEMA

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 este proiectată, în avanpremieră, comedia „Secretul lui Raoul Taburin”, o adaptare după benzile desenate realizate de Jean-Jacques Sempé realizată de Pierre Godeau, în care Benoît Poelvoorde interpretează rolul titular, acela al unui expert în repararea bicicletelor ce poate depista orice defecţiune doar folosindu-şi auzul, dar care … nu-şi poate ţine echilibrul pe două roţi.

* Programul Seara Filmului Românesc vă propune la Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21:00, drama „Lemonade”, debutul în lung-metraj al regizoarei Ioana Uricariu premiat la Sarajevo, ce narează mai multe întâlniri pe care Maria, personajul principal jucat de Mălina Manovici, le are pe parcursul câtorva zile în Statele Unite şi în urma cărora descoperă că „visul american” rămâne un ideal greu de atins pentru cei care nu-şi permit să plătească preţul.

* Tot de la ora 21:00, evenimentul Cinema în aer liber a programat proiecţia pe Insula Artelor din Parcul Titan a dramei „Dovlatov”, realizată de Alexei Gherman Jr., ce urmăreşte şase zile din viaţa acestui renumit scriitor înzestrat cu un simţ al umorului uşor satiric, interpretat de Milan Maric, a cărui viziune depăşea constrângerile Rusiei Sovietice din anii ’70.

MUZICĂ

* Festivalul Internaţional „Vara Magică” se încheie cu concertul susţinut deseară, de la ora 19:30, la Ateneul Român, de Orchestra Naţională de Tineret a Olandei, dirijată de Anthony Hermus, sub genericul „Creaţii fantastice”. În program: „Le baiser de la fee: Divertimento” de Igor Stravinski, Variaţiuni pe o temă de Paganini op. 43 de Serghei Rahmaninov – solist pianistul Alexander Romanovsky şi „Simfonia fantastica” de Hector Berlioz.

* Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) vă invită, de la ora 19:00, în grădina sa, la concertul susţinut de cantautoarea şi poeta Dana Florian.

* Tot de la ora 19:30, la grădina Quantic Club se face accesul pentru o ediţie de vară a seriei de concerte date de formaţia Folk, frate!, ce are a invitat pe Alex Stoian.

* ”Days Of Wine And Roses” se intitulează concertul dat Maria Răducanu– voce, Krister Jonsson – chitară şi Michael Griener– baterie, de la ora 19:30 la Green Hours.

* La terasa Berăriei H, în cadrul „Romanian Nights”, Joy Band cântă muzică românească, de pe la ora 21:30.

EXPOZIŢII

* La Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (Str. Londra, nr. 39), de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei de bijuterie contemporană „Mapping Beauty” ce reuneşte creaţiile a şase artiste românce selectate de platforma AUTOR (Alina Carp, Cleopatra Coşulet, Mihaela Cherciu, Teodora Rus, Diana Toboşaru şi Carla Szabo) care pot fi admirate până în data de 8 septembrie.

* Tot de până pe 8 septembrie, la Metropolis Center (Str. Grigore Alexandrescu, nr. 89-97) este deschisă expoziţia solară de vacanţă „Marina”, cu inspiraţie marină sau acvatică în diferite forme, ce reuneşte lucrările a numeroşi artişti cu care DanaArtGallery colaborează şi noi artişti care se alătură acestui grup.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.