Bine de citit: „Immortality Inc.”

Habar nu aveam eu prin anii ’90 că filmul “Freejack” fusese făcut după cartea “Immortality Inc.” scrisă de Robert Sheckley. Și chiar dacă aș fi știut, puțin mi-ar fi păsat. Ceea ce conta pentru mine era că în film jucau Emilio Estevez, Mick Jagger și Anthony Hopkins, iar eu eram încă de pe atunci fan Emilio Estevez (de fapt eram fan toată familia Sheen, dar în special Emilio Estevez), plus că eram și fan Mick Jagger (de fapt eram fan Rolling Stones, dar în special Mick Jagger), mai mult decât atât, eram și fan Anthony Hopkins ( și aici am deschis paranteze dar nu am ce să pun concret între ele). În film mai juca și Rene Russo. Nu eram fan, dar nici n-aveam o problemă cu dânsa…

Și m-am trezit acu’ să citesc și cartea.

Eram convins că n-are cum să fie mai bună decât filmul (nu tu Estevez, nu tu Hopkins, nici măcar Jagger nu apare, în schimb sunt niște unii care fac tot felul de chestii pe acolo… De exemplu, în locul lui Estevez, în carte e băgat un tip, Thomas Blaine, pe bune dac-am auzit de el… Oricum, Sheckley îl omoară pe Blaine ăsta încă de la început, cred că se prinsese și el că nu prea merge treaba cu neica nimeni din ăștia.)

Ok, am citit “Immortality Inc.” până la capăt…

Și trebuie să recunosc, nu e rea deloc, și dacă e să fiu sincer cartea e bună, ba chiar aproape excepțională, așa că îi voi acorda aproape nota 10.

Nota acordată romanului: 9,5

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.