Aeroportul Internațional San Francisco a renunțat la sticlele de plastic 

Foto: Willfried Wende/Pixabay

Aeroportul Internaţional din San Francisco (SFO) a interzis vânzarea de sticle de apă din plastic de unică folosinţă în magazinele aeroportului.

Aeroportul a anunţat că anul trecut au fost vândute aproape 4 milioane de sticle de apă din plastic, iar multe dintre acestea nu au ajuns în coşul de reciclare.

„În medie, aproximativ 9.000 de sticle sunt cumpărate pe Aeroportul Internaţional din San Francisco în fiecare zi şi dorim să facem tot ce putem pentru a reduce impactul”, au indicat responsabilii aeroportului, precizând că mai puţin de 25% din sticlele de plastic sunt reciclate la nivel mondial, iar timpul de descompunere al unei singure sticle de plastic este între 450 şi 1.000 de ani.

Începând de marţi, călătorii nu vor mai putea cumpăra sticle mici de apă îmbuteliate de la restaurante, cafenele, săli de aşteptare, magazine sau de la distribuitoare automate de pe aeroport.

„Această politică se referă la apa potabilă aflată într-o cutie sigilată, pungă, sticlă sau în alt recipient de unică folosinţă cu o capacitate de 1 litru sau mai puţin”, a precizat SFO pe Twitter.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.