Cinema, muzică şi expoziţii, evenimente din Bucureşti de astăzi, 20 august

CINEMA

* De astăzi până pe 15 septembrie, pe Insula Artelor din Parcul Titan se desfăşoară cea de-a VII-a ediţie a evenimentului Cinema în aer liber organizată de Primăria Sectorului 3 împreună cu Metropolis Film. Programul din anul acesta vă propune o selecţie de 20 de filme, dintre care 10 sunt producţii noi apreciate la nivel global de către public şi criticii de film. Prima proiecţie, ce are loc deseară, de la ora 21, aduce pe ecran capodopera „La Dolce Vita”, dramă realizată în 1960 de Federico Fellini ca o reflecţie asupra sensului vieţii, uşor de găsit sau dimpotrivă inaccesibil, reflecţie prilejuită de prezentarea unei serii de evenimente din viaţa unui jurnalist, excelent interpretat de Marcello Mastroianni, care îşi explorează nereuşitele profesionale şi amoroase.

* Tot de la ora 21:00, la Grădina cu Filme a Creart rulează thriller-ul „The Bourne Identity / Identitatea lui Bourne”, adaptare de mare fineţe a romanului lui Robert Ludlum publicat în 1980 regizată de Doug Liman, ce îl aduce în prim plan pe Matt Damon, care întruchipează un nou tip de spion.

MUZICĂ

La terasa Berăriei H, de la ora 21:15 puteţi asculta, ca în aproape fiecare seară de marţi, celebrul Jazz Trio format din Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu.

EXPOZIŢII

* La Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, în foaierul „H. H. Stahl”, este vernisată expoziţia de pictură „Câmpiile verticale” a artistului Valeriu Stoica, în deschidere, de la ora 16:30, având loc un spectacol de muzică şi poezie. Vor vorbi: Conf. Paulina Popoiu şi Prof. univ. Doina Işfănoni.

* „Căutări” se intitulează expoziţia ce cuprinde lucrări de artă textilă de Simona Pascale şi picturi de Marinela Dumitrescu vernisată, de la ora 18:30, la Galeria Orizont, unde poate fi vizitată până pe 17 septembrie.

* De la ora 19:00, la Grădina cu Filme a Creart are loc conferinţa „Street art: libertate şi constrângeri în termeni (i)legali” la care participă: artiştii ColorsTalk din România (Pisica Pătrată, Maria Bălan, John Dot S, Robert Obert), Dănuţ Albu – Subinspector în cadrul Serviciului de Ordine Publică din Direcția Generală de Poliţie a Capitalei, Arhitect Dr. Emil Ivănescu – preşedintele Filialei Teritoriale Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România şi Arhitect Dr. Cătălin Pau – membru al Ordinului Arhitecţilor din România. Conferinţa dă startul ColorsTalk, un proiect de producţie şi expunere a 10 lucrări de street art, într-un proces inversat, de la producţie la integrare în contexte urbane (publice sau private) în care creaţiile devin vizibile. 6 artişti urbani din România şi din afara ţării (Sam Worthington şi dinho bento), alături de elevi ai şcolilor de artă din Bucureşti vor lucra pe panouri de dimensiuni medii, în faţa publicului din Capitală. Creaţiile acestora vor fi integrate şi expuse în locuri publice, după care vor fi obiectul unei licitaţii de fapte bună.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.